Nenad Dugi/CROPIX
DEMANTIRAO PROGNOZU

Ćiro za Kurir: 'Pretjerao sam, Hrvatska neće pobijediti Srbiju 4-0, Vatrenima će biti teško'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. ožujak 2013. 14:09

Ćiro Blažević u intervjuu za beogradski Kurir rekao kako je pretjerao kada je nedavno izjavio da će Hrvatska razbiti Srbiju 4-0 u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na SP u Brazilu:

- Isti dan sam se 'ugrizao za jezik'. Pretjerao sam, Sjećam se da smo i 1999. godine bili veliki favoriti pa je Jugoslavija otišla na EP. Ne bih se usudio davati neku prognozu, no još uvijek stojim kod toga da je Hrvatska favorit.

Ćiro je u poručio i kako želi da se smire tenzije uoči utakmice u Maksimiru:

- Želio bi da to bude pravi sportski doživljaj i da navijači zasjene huligane i primitivce. Ne treba nam to! Uvjeren sam da će se igrači na terenu ponašati dostojanstveno kako i priliči. Sjećam se kada je 1999. godine u Beogradu nestalo struje, da je svaki srpski igrač zagrlio mog igrača i čuvao ga. Mi stalno tražimo neke prenapuhane sukobe i bez razloga dižemo tenzije...

Ćiro nije zaboravio istaknuti:

- Za Hrvatsku ovo nije odlučujući dvoboj, ali za vas je. Vatreni zbog dosad sakupljenih bodova imaju kredit i pravo na pokoji kiks. Nama možda čak i neodlučen rezultat odgovara. Još ništa nije gotovo, ali ovaj meč se može nazvati ključnim.

Ćiro je također istaknuo da je vrlo zabrinut zbog situacije u Crvenoj zvezdi:

- Tužan sam, čudi me da vaša Vlada nešto ne poduzima, već hladnokrvno gleda kako Zvezda propada. Zvezda je bila zaslužna za afirmaciju cijele Jugoslavije...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 13:48