Davor Žunić/CROPIX
RIJEČKI APSURDI

Četvrti sudac morao upozoravati specijalce da torcidaši provaljuju na teren!

Da se zakasnilo, masa, tj. rulja provalila bi i vrata i ogradu pa bi prekid utakmice bio jedino rješenje
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 30. rujan 2013. 13:21

Delegat s derbija Ivan Duvnjak izbrojio je oko 30 baklji koje su zapalili članovi Armade pa ih 12 bacili na atletsku stazu, izazivajući kontra stranu, zbog čega je sudac Ante Vučemilović-Šimunović u 60. minuti igru prekinuo na stotinjak sekundi. U 71. je pak posredstvom razglasa delegata pozvao zapovjednik policije kako bi pitao može li se utakmica nastaviti u ratničkim uvjetima na tribini desno od centralne. Duvnjakov odgovor bio je potvrdan. Doduše, taj policajac evidentno nema pojma da o tome odlučuje isključivo sudac. Vučemilović je taktički postupio izvrsno inzistirajući da se igra, igra i igra, kako bi derane i barabe iz gledališta barem simbolično usmjerio k priredbi i nogometu, ne apsurdnom razbijanju.

Baš takva, apsurdna, bila je nezainteresiranost specijalaca dok je "horda zla" s Torcidina stajanja na silu htjela provaliti vrata koja vode na stazu i igralište; suprotstavila su joj se dvojica-trojica hrabrih redara/zaštitara. A jedinica pod punom borbenom spremom shvatila je koliko je zagustilo tek onda kad ju je na to upozorio četvrti sudac Goran Pataki! Da se zakasnilo, masa, tj. rulja provalila bi i vrata i ogradu pa bi prekid utakmice bio jedino rješenje.

Riječani su se tužili na neobuzdane splitske tifoze, Splićani na "nevjerojatnu mržnju u Rijeci". Hajduk bi svakako morao paziti koga pušta u svečanu ložu: jedan svat koji je sjedio do poznatih uglednika Mirka Galića, Ljubomira Pavasovića-Viskovića i Dražena Lalića kažiprstom preko usana htio je ušutkati pola glavne tribine, prouzročio golem gnjev i dobro je što se konfuzija nekako smirila.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 09:50