Vladimir Dugandzic / CROPIX
SKINUTA SUSPENZIJA

Hajduk platio Šibeniku, Brbić najavio: Sljedeća zadaća je UEFA-in financijski fair play

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 30. rujan 2013. 21:48

Hajduku je skinuta suspenzija! Na Poljudu vjeruju da konačno mogu odahnuti, suspenzija zbog 'slučaja Rukavina' koja je 'bijelima' dahtala za vratom već više od godinu dana jučer je konačno skinuta na način da su Splićani na poseban račun uplatili po njima nesporni dio duga, navodno oko 2,5 milijuna kuna. Odluku o skidanju suspenzije potvrdila je 'bijelima' i Disciplinska komisija HNS-a.

- Stigla nam je potvrda HNS-a da Hajduk više nije pod suspenzijom. Hajduk je svoje obveze prema Šibeniku podmirio – rekao je predsjednik uprave Hajduka Marin Brbić.

- Otvoren je posebni, depozitni račun na koji je deponiran taj novac, a Šibenik s njim može raspolagati kada bude imao svoj račun – pojasnio je prvi čovjek 'bijelih'. Hajduku tako nije trebala Šibenikova suglasnost za skidanje suspenzije.

Ovo bi mogao biti kraj agonije zbog ovog spora za splitski klub, a koji je zbog duga prema klubu sa Šubičevca za koji se baratalo visinom od oko 4,7 milijuna kuna stalno bio u strahu. Suspenzija se, i dobrom voljom Šibenčana, odgađala gotovo unedogled, iz mjeseca u mjesec u posljednje vrijeme, no stalno je postajala bojazan. I jučer se strahovalo jer je s 30. rujnom isticao rok do kada je suspenzija Hajduku bila odgođena. Da ponovno nije odgođena, odnosno da jučer suspenziju nije skinuo HNS, 'bijeli' danas ne bi imali pravo nastupa protiv Kustošije u šesnaestini finala Kupa Hrvatske.

Ovako mogu nastupati i u prvenstvu i u kupu, potvrdio nam je to i Hajdukov odvjetnik Damir Primorac.

Posljednjih dana trajali su intenzivni pregovori između Šibenčana i Splićana po pitanju duga i suspenzije. Jučer su Šibenčani već bili pristali na novu kratkoročnu odgodu suspenzije, do 10. listopada, kada je stigla ova vijest. Međutim, za očekivati je da ovo nije kraj trakavice oko 'slučaja Rukavina', Šibenčanima se ovaj rasplet sigurno neće svidjeti jer su tražili cijeli iznos. S druge strane Hajduk je izlazio u susret Šibeniku i na njihovu zamolbu nije uplaćivao novac na klupski račun da ga ne bi 'pojela' porezna uprava, već je čekao da se riješi situacija oko računa.

- Vjerojatno će oni imati primjedbi na to, oni su tražili viši iznos. Glavnica nije sporna, uplatili smo nesporni dio i za nas i za HNS je priča završena. HNS je dao zeleno svjetlo. Voljeli bismo da smo se mogli dogovoriti sa Šibenčanima, no nećemo dopustiti da nas itko ucjenjuje – kazao je Brbić, ali nije htio ulaziti u detalje.

Navodno su predmet spoticanja bile žalbe Splićana u ovom sporu na Visokom trgovačkom sudu, a Šibenčani su inzistirali da Hajduk od toga odustane. I dalje traje pravna borba na Visokom trgovačkom sudu kojem se klub s Poljuda žalio na odluke Arbitražnog i Trgovačkog suda. Iznos je Hajduk umanjio za dio kamata, dug Šibenika prema Hajduku za Joška Kovača, za organizaciju europske utakmice Šibenika na Poljudu, ustupljeno je i potraživanje prema Udruzi prvoligaša...

Hajduk je ovim napravio veliki korak, prikupljanjem ovog novca riješio se jednog velikog utega koji je stalno kočio velikana s Poljuda.

- Nadam se da ćemo uspjeti riješiti i pitanje poštivanje UEFA-inog financijskog fair playa, to nam je sljedeća ključna zadaća – istaknuo je Brbić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 11:25