Ronald Gorsic / CROPIX
BIJELI SVE BOLJI

Optimizam nakon Kantride: Igor Tudor ima momčad koja se može potući za naslov!

Tudor nakon Kantride zaista može biti zadovoljan. Uzeo je bod na Kantridi, momčad je odigrala kvalitetnu utakmicu u kojoj nije bila podređena favoriziranom domaćinu
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 30. rujan 2013. 16:39

Što je pokazao Hajduk na Kantridi? Primarno su Bijeli pružili potvrdu spremnosti nadigravanja s najvećim konkurentima bez obzira na to igraju li na Poljudu ili gostovanju. Usto su Bijeli pokazali da imaju momčad koja može ući u borbu za naslov prvaka. Hajduk u utrci za titulom? Nakon Kantride je razvidno da je takav tijek zbivanja realno očekivanje za jesensku polusezonu.

Kantrida je bio najteži test Bijelih i položili su ga čvrstom četvorkom. Za peticu je trebalo pobijediti, ali da je hajdukovce netko pitao prije utakmice koju bi ocjenu sebi uzeli, sigurno bi se zadovoljili remijem i četvorkom u rubrici "ukupni dojam i učinak". Zasluga je to hrabrog pristupa, jer Hajduk je od prve minute krenuo u nadigravanje. Vidjelo se da Tudorova momčad nije u Rijeku došla razmišljajući kako će uzeti bod. Ne, Splićani su došli s jasnim ciljem da odigraju kvalitetnu utakmicu i ako je moguće, pobijede. Da nije bilo Benkova supergola, možda bi se i ostvarila želja Igora Tudora da prekine niz od četiri utakmice Hajduka bez pobjede kontra Rijeke, ali i ovako Bijeli mogu biti zadovoljni.

- Remi je najrealniji - poručio je Tudor.

Zašto je najrealniji ishod, lako je razlučiti . Hajduk je imao dominaciju od 30. do 70. minute , a Rijeka izglednije prigode u završnici susreta. Utakmica je izgledala kao preslikan splitski dvoboj od prije dva mjeseca. Hajduk je i tada bio dominantniji, a Rijeci je pripala završnica utakmice u kojoj je iščupala bod. Ovog su puta Riječani mogli uzeti i više od boda u smiraju utakmice kada je Krstanović imao tri lopte za mat Bijelih. Ali nije lako pobijediti Hajduk, posebno kada se u ogledu nađu dva podjednaka protivnika. Hajduk može izgubiti od Istre ili Osijeka, ali opet ponavljamo, u top 5 nema straha za Bijele. Uostalom, zar je netko igrom "razbio" Splićane ove sezone? Naravno da nije. Hajduk je hrabro izašao i na Kantridu, čak se može reći da je Rijeka pomalo i razočarala prepustivši Hajduku inicijativu i prostor veći dio utakmice, ali takav je pristup Matjaža Keka. Ima jaku momčad, široku klupu, ali Rijeka definitivno nije gazda na Kantridi, jer u protivnom se ne bi dogodilo da Kekova momčad igra na kontre i polukontre s Bijelima. Hajduk se postavio čvrsto i odlučno. Iznenađujuće s obzirom na mladi kadar kojim raspolaže, ali očito je da imaju kvalitetu i samopouzdanje.

Ukupno gledajući, Tudor nakon Kantride zaista može biti zadovoljan. Uzeo je bod na Kantridi, momčad je odigrala kvalitetnu utakmicu u kojoj nije bila podređena favoriziranom domaćinu. Dapače, potvrdilo se da nema favorita u igri s Bijelima. Zar nisu primjerice Split i Rijeka na svojim travnjacima bili papirnati favoriti protiv Hajduka, a na kraju su izvukli malo (Rijeka) i ništa (Split). Takav Hajduk, bez obzira na sve unutarnje problem, može s pravom računati na ravnopravne šanse u šampionskoj utrci ove jeseni. Što će biti u zimskom mercatu, ne treba misliti. Vjerojatno će se prodati netko od igrača, možda netko i dođe, ali do zime treba držati tenziju šampionske utrke. Kantrida je potvrdila da je Hajduk sposoban ispuniti taj cilj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 11:24