Drago Sopta/CROPIX
TRENING U KIJEVU

Čačić Ukrajincima priznao zašto je izbacio Leku: 'Žao mi ga je, ali dolaze mlađi i brži'

Niko je veliki igrač, poznajem ga, znam kako je bio dobar u Dinamu. Dat ću sve od sebe da večeras budem bolji od njega i da ga pobijedim - rekao je Sammir
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. listopad 2012. 23:33

Kasnila je Dinamova momčad na press konferenciju, malo je 'docnio' i trening, na kojemu Ante Čačić još nije otklonio konačne dvojbe oko sastava.

Gužve su na cestama u Kijevu velike, za tih pet kilometara Dinamovom je autobusu trebalo oko 40 minuta. Ante Čačić ponovio je još jednom da je njegova momčad ovdje došla odigrati dobru utakmicu, pokušati uzeti neki plijen. No, zanimljiv je odgovor Dinamov trener na pitanje ukrajinskog novinara, kojega je zanimalo zašto je iz momčadi izbacio Jerka Leku.

- Meni je žao svakog igrača, tako mi je žao i Leke. Međutim, nogomet je kolektivni sport, tu postoji prirodna selekcija, dolaze mlađi, brži potentniji igrači - kazao je Dinamov trener, koji je dosad govorio da je Leku izbacio zbog nezalaganja. Jasno, otvorit će ova rečenica više pitanja, kao recimo zašto to Čačić nije rekao ranije, a ne zadnji dan prelaznog roka. No, o tome će još biti priče, ovdje je utakmica ipak bila u prvom planu.

- Bod? Naravno da bismo zadovoljni bodom - dodao je trener, a Sammir je, pak, odgovorao na usporedbu sebe i Nike Kranjčara. Naime, Ukrajinci su ga pitali može li on odigrati kao Niko Kranjčar na njegovom mjestu nekad. Jasno, i nama će taj dvoboj biti zanimljiv u kontekstu reprezetacije.

- Niko je veliki igrač, poznajem ga, znam kako je bio dobar u Dinamu. Dat ću sve od sebe da večeras budem bolji od njega i da ga pobijedim - rekao je Sammir, kojega nisu previše uzbudile pohvale Olega Blohina.

- Lijepo je čuti kad te netko hvali, ne stvara to dodatan pritisak. Ali, ja sam tu da pomognem momčadi da ostvari dobar rezultat, nema to veze s pohvalama, ne tiču me se previše.

Blohin: Imaju dobre individualce, Sammira, Rukavinu, Čopa...

Proslavljeni ukrajinski nogometaš Oleg Blohin, a danas trener kijevskog Dinama, oprezan je prije početka utakmice 2. kola Lige prvaka (skupina A) u kojoj njegova momčad dočekuje imenjaka iz Zagreba...

- Gledao sam Dinamo u prvoj utakmici protiv Porta. Moram reći da se Porto itekako napatio u razdoblju do prvog pogotka. Nije to bila za Porto lagana utakmica, niti malo. Dinamo je disciplinirana i dobra momčad koja se u Ligi prvaka pretežno brani, ali ima lijepo izrađenu kontru i polukontru. Imaju brze bočne igrače, dobri su - krenuo je s najavom Blohin i nastavio:

- Mislim da se dobro pripremamo za ovu utakmicu, znamo puno toga o suparniku. Ali, da, imaju oni dobre individualce, Sammira, Čopa i Rukavinu, dobar je i Vida...

- Nisam nervozan prije moje prve utakmice u Ligi prvaka. Kao i cijela momčad fokusiran sam na ono što nas čeka u srijedu. Nema odmora, dan i noć sam obuzet Dinamom. Pripremam sebe i moje dečke za tu utakmicu. Možda neposredno prije utakmice ili za vrijeme trajanja budem nervozan, ali sada sam isključivo fokusiran na rad - završio je Blohin.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. rujan 2024 13:00