OSJEČANIN SUDI

Burilo: Igrači su dosad bili kulturni, pristojni, dragi... Valjda će tako biti i u subotu

'U svoje i uime svojim pomoćnika mogu obećati ravnopravan tretman, 50:50, kako mora biti. Vjerujem da ćemo imati i malo sreće jer, znate kako je, vrag ne spava...'
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 16. ožujak 2011. 12:17

Andrej Burilo iz Osijeka suditi će subotnji maksimirski derbi Dinama i Hajduka. Iznimno je priznanje dobiti treći put uzastopce sudar dva najuglednija hrvatska kluba. A Burilu će ovo biti, ustvari, četvrto krojenje pravde splitskim Bijelima i zagrebačkim Plavima.

- Zanimljivo, još im nisam sudio u Maksimiru. Počelo je u Poljudu, 2:2, prije nekoliko godina kad su Modri imali veliku bodovnu prednost, pa je povjerenik derbi povjerio meni, računajući da neće biti prevelike štete ako nešto i zabrljam. Srećom, sve je prošlo u najboljem redu. Kao i u dva sljedeća slučaja, prvi u Kupu, 1:0 za Hajduk, potom u prvenstvu, 1:1, prošle jeseni.

Kako stoji s tremom?

- Nema je, ne osjećam ništa posebno, ne mogu reći da se bojim. Ni govora! Ali počinje kruliti u želucu, to znači da moram biti totalno koncentriran.

Na put će u petak, zbog toga što je uobičajeni miting zbog statusa derbija u 11.00, a ne sat i pol prije utakmice.

- Krećem na vrijeme, najgore što mi se može dogoditi jest zakasniti na taj sastanak.

O prethodnim dvobojima dotičnih sastava bira riječi:

- Igrači su bili fenomenalni, kooperativni, više nego kulturni, surađivali smo lako i uspješno. Očekujem da će tako biti i ovom prilikom. U svoje i uime svojim pomoćnika mogu obećati ravnopravan tretman, 50:50, kako mora biti. Vjerujem da ćemo imati i malo sreće jer, znate kako je, vrag ne spava i može te zeznuti kakva sitnica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 08:35