Admir Buljubašić / Cropix
'TATA' UOČI DERBIJA

Ćiro: Dinamov najveći problem su navijači kojih nema. Najbolji igrač Modrih? Zdravko Mamić!

'Ne znam što bih rekao, uvijek su moguća tri znaka. Izbjegavam prognoze, one su za pustolove, kockare i široke mase, ne za nogometnog eksperta kakav sam ja!'
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 16. ožujak 2011. 18:34

Miroslav Blažević je dobro. Premda mu se u glasu sudaraju odlučnost da još jednom oduševi u poslu koji obožava i nespokojstvo oplemenjeno neraspoloženjem što je tako daleko od Zagreba. Najviše nas je zanimalo što misli o subotnjem maksimirskom derbiju?

- Ne znam što bih rekao, derbi k'o derbi, uvijek su moguća sva tri znaka. Izbjegavam prognoze, one su za pustolove, kockare i široke mase, ne za nogometnog eksperta kakav sam ja!

Dinamo baš nije pravi, pitanje je koliko je Hajduk "krivi"?

- Često dobivam informacije da se Plavi muče. Da uglavnom pobjeđuju minimalno, 1:0. Ne sumnjam u kvalitetan rad Vahida Halilhodžića, nadam se da će lider proraditi i šesti put zaredom uzeti naslov. Vjerujem da je za potvrdu trofeja u subotu dovoljan i bod. Poraz bi, međutim, štošta zakomplicirao.

Nije li kadar domaćih objektivno bolji, jači?

- Smatram da jest. Ali u aktualnih 90 minuta to nije podatak dostatan sam po sebi.

Gosti nemaju Ibričića, imaju razigranog Andrića?

- Ibro je bio moj adut u utakmicama reprezentacije BiH. Kadgod je bilo povuci-potegni, svi smo gledali prema njemu. Cijenim ga bezgranično. Drago mi je zbog Andrića, pravog sportaša koji udara intonaciju i majstorski dirigira.

Kakve relacije dijele Halilhodžića i Vučevića?

- S jedne strane je iskustvo, s druge mladost. Goran je ambiciozan, sustavan. A Vaha provjeren, trener europskog, da ne kažem svjetskog renomea.

K tome prilično osjetljiv, sklon famoznoj mostarskoj duhovitosti, štosovima koji zanemaruju činjenicu da samodovoljni zagrebački mangupi vrte vlastiti film...

- Dinamov problem su navijači kojih nema. Situacija je složena! Ja imam rješenje, no neću ga otkriti.

Je li to rješenje u vezi s ponašanjem Zdravka Mamića?

- Nije. Svi ste zaboravili da je u mojoj eri na tribine dolazilo i do 40.000 gledatelja!

Najbolji Dinamov igrač?

- Uvjerljivo Mamić, bez konkurencije!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 10:42