Nikša Stipaničev/CROPIX
'NETJACI I RODJACI'

Štimac: Osječki lobi po nalogu maksimirskog gazde gazi sve one koji su glasali za mene!

To je silovanje nogometa od strane sudačke organizacije koje traje već godinama. Svim dirigira osječki lobi kojeg je upregao maksimirski gazda, tvrdi Igor Štimac
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 15. ožujak 2011. 21:13

Tek što je počelo, a već je “počelo”. Čini se kako su samo tri kola drugog dijela prvenstva bila i više nego dovoljna da bi se ono što je u prvenstvenoj pauzi u hrvatskom nogometu debelo zasjenilo sve ostalo, bitka za Rusanovu, preselila i na travnjake. Nova fronta borbe Igora Štimca protiv Vlatka Markovića i Zdravka Mamića za Hrvatski nogometni savez prema otvorena je i tamo gdje ne bi smjela biti, na utakmicama. Žale se na suđenje iz Šibenika, rigali su vatru iz Cibalije, od trenera Stanka Mršića nadalje, u Istri 1961 je isti scenarij...

Kap koja je prelila čašu je suđenje na susretu Cibalije i Dinama u Vinkovcima u kojem je domaćin vidio nepriznati regularan pogodak, nedosuđeni jedanaesterac u svoju korist, sudačku pogrešku prilikom isključenje svog igrača... A što je zajedničko većini spomenutih sredina? Prilikom izbora za predsjednika HNS-a svoj su glas dali Štimcu.

Optužbe sijevaju sa svih strana. Štimac nimalo ne dvoji.

- Događa se upravo ono što smo cijelo vrijeme i najavljivali, odmazda prema onima koji su nam dali podršku na izborima. Ovo je pokušaj da se napravi pritisak na klubove i ljude koji ih vode da bi promijenili mišljenje uoči njihove tzv. skupštine. Sramotno je sve što se događa! - naglasio je Štimac koji kaže kako nepravda na travnjaku pokazuje stvarno stanje u hrvatskom nogometu. Car je gol.

- Pitanje je, čemu sve ovo? Koja je svrha igranja nogometa? Zbog ovoga ljudi ne dolaze na utakmice. To je silovanje nogometa od strane sudačke organizacije koje traje već godinama. Svim dirigira osječki lobi kojeg je upregao maksimirski gazda - aludirao je Štimac na Mamića.

Kada je već sada postalo ovako vruće što li će tek biti bude li spornih situacija na subotnjem derbiju Dinama i Hajduka do kojeg se odbrojavaju dani i sati. Pod povećalom će biti svaki detalj. Atmosfera uoči onoga što bi trebao biti praznik hrvatskog nogometa se zapalila već u uvertiri, glave i strasti bi se morale što prije ohladiti.

Ovome se u budućnosti, kaže Štimac, na kraj može stati jedino korjenitim promjenama.

- Sve se radi u nečijem interesu, stalno se nekoga protežira, gura. Godinama se provlače ovakve stvari, sve se radi po principu “netjaka i rodijaka”. Sve je bitno osim nogometa. Tome se može stati na kraj jedino promjenom unutar HNS-a. Zato i postoji ovoliki otpor prema ljudima koji su do sada vodili hrvatski nogomet. Zbog svega što smo vidjeli - neminovan je njihov pad! - najavio je Štimac.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 06:26