ODRŽANO PRVO ROČIŠTE

Bruno Marić za svjedoka pozvao i Platinija, a od UEFA-e traži milijun eura!

Piše: ArhivaObjavljeno: 21. svibanj 2012. 16:58

Nakon što je završio “utakmicu” u Lisinskom, čestitao svom kandidatu na mjestu prvog oporbenjaka zemlje, Bruno Marić odjurio je na drugu frontu, onu u bjelovarskoj sudnici gdje mu je protivnik ni manje, ni više nego Uefa. Nakon 45 minuta rezultat je - neriješen.

- Uefin odvjetnik uložio je prigovor na mjesto nadležnosti. Traže Daruvar ili Zagreb, a osobno smatram da je to još jedna metoda opstrukcije suda - kratko je rekao Vladimir Gredelj, pravni zastupnik Brune Marića koji zbog okaljanog ugleda traži od europske nogometne federacije milijun eura odštete.

Osim iznosa, impresivan je i pogled na popis eventualnih svjedoka. Ako se sud složi, Marićev tabor će na klupu za svjedoke u Bjelovaru posjesti predsjednika Uefe Michela Platinija, glavnog tajnika Giannija Infantinija te Petera Limachera, bivšeg antikorupcijskog istražitelja Uefe. Naravno, pod uvjetom da se odazovu.

- Želimo pitati Platinija zašto je nakon procesa s Bayernom nazvao Robina Bokšića prevarantom. Zanima nas koji su ga razlozi naveli da promijeni mišljenje i koji je uopće status imao taj Bokšić u Uefi - objasnio je Gredelj.

Čini se kako će puno lakša misija biti privesti za svjedoke Vlatka Markovića i Zorislava Srebrića, koji su još uvijek čelni ljudi HNS-a.

- Nemojte zaboraviti da je Brunu Marića Bokšić ispitivao u prostorijama HNS-a. Uostalom, tražili smo od suda da naloži nacionalnom nogometnom savezu da preda svu korespondenciju između HNS-a i Uefe, vezanu uz istragu oko namještanja utakmice - zaključio je Gredelj.

Sam Bruno Marić nije bio od velikih riječi. Sve je stavio u Gredeljove ruke i tek nam iz Daruvara kratko poručio da ne namjerava uzmaknuti ni milimetar u borbi protiv moćne Uefe.

- Ovo je početak bitke za moje dostojanstvo. To dugujem svojoj djeci i samome sebi. Isprika? Nudili smo tu opciju, ali su ignorirali. Sada idem do kraja - zaključio je nogometni sudac iz Daruvara.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. srpanj 2024 05:29