PLATINI SKUPLJA NOVAC

PANIKA U NYONU Sudac Marić zaprijetio Uefi 'Ili mi se ispričajte ili platite milijun eura'

Piše: ArhivaObjavljeno: 23. ožujak 2011. 13:37

ZAGREB - Michel Platini u utorak je dobio novi mandat na čelu Uefe, a dan kasnije stigla mu je i “čestitka” iz Daruvara:

- Bruno Marić diže tužbu protiv Uefe i traži milijun eura odštete - otkrio je Vladimir Gredelj, odvjetnik nogometnog suca obilježenog aferom oko namještanja utakmica, za što ga je svojedobno bio optužio bivši Uefin istražitelj Robin Bokšić. Što točno Marić zamjera europskoj nogometnoj krovnoj organizaciji, njegov nam je odvjetnik otkrio u nastavku:

- Zbog Bokšića i Limachera, kojima je Uefa dala javnu podršku, Bruno Marić je diskreditiran kao čovjek, i kao nogometni sudac. Zašto milijun eura? Zato što dostojanstvo nema cijenu. Moraju osjetiti po džepu da su pogriješili - ističe Gredelj, koji će tužbu protiv Platinija i društva podići u Hrvatskoj, najvjerovatnije u Bjelovaru.

Dakako, postoji i varijanta B.

- Ako u roku od deset dana pristanu na ispriku, spremni smo odustati od odštete i nećemo im uzeti ni lipe.

- Više bi mi značila isprika od tih milijun eura - ispalio je Marić, koji se u borbi za pravdu nema namjeru zadržati samo na Uefi.

- Utakmica u Vinkovcima bila je okidač. Nedopustivo je da dužnosnici nekog kluba putem medija prozivaju suce i zbog toga ću tužiti predsjednika Cibalije Željka Čulu. Ne ljutim se na ljude koji su me vrijeđali jer su bili zavedeni od onih što dovode u pitanje moje poštenje - izjavio je Marić, a potom šokirao nazočne informacijom kako su njegovu pomoćniku Saši Fegešu nakon sporne utakmice prijetili smrću.

- Zvao ga je otac nogometaša koji je postigao gol na utakmici, a koji je poništen zbog zaleđa ( Dino Kresinger op. a.), i prijetio mu smrću. Čuva ga policija - otkrio je Marić, koji će očito idućih mjeseci često put sudnice budući da je osim Uefe i Čule tužio i nekolicinu novinara. Osim toga, najavio je striktnu primjenu pravila nogometne igre.

- Dakle, od sada primjenjujem naputke Uefe i Fife za svako šovinističko, rasističko i nacionalističko vrijeđanje na utakmicama koje sudim - zaključio je Bruno Marić.

U prijevodu, dvoboj u kojem bi se, primjerice hukalo Sammiru ili se vrijeđao Zdravko Mamić, ili bilo koji drugi nogometni djelatnik, bio bi promptno prekinut. Ako bude sudio pravednik Bruno Marić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. srpanj 2024 04:34