gnkdinamo.hr
KOVAČIĆ DOBIO SUIGRAČA

BROZOVIĆ POTPISAO ZA INTER 'Ovo je velik klub, na meni ostaje da se nametnem'

'Imam dovoljno samopouzdanja i na meni je da se nametnem kao što sam to činio u svakom klubu do sada i mislim da tu neće biti problema' – pričao je Brozović
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 24. siječanj 2015. 22:49

U meni se miješaju emocije. Sretan sam zbog transfera jer Inter je velik klub, ali pomalo i tužan jer napuštam Dinamo u kojem sam napravio ime i postao reprezentativac – kazao nam je Brozović prije odlaska u Milano.

- Čuo sam se i s Mateom Kovačićem koji mi je rekao da me čeka. No, imam dovoljno samopouzdanja i na meni je da se dokažem i nametnem kao što sam to činio u svakom klubu do sada i mislim da tu neće biti problema – pričao je novi nogometaš Intera iz Milana.

Dok je davao oproštajni intervju u Dinamu, prilazili su mu suigrači čestitavši na transferu i zaželjevši mu svako dobro u karijeri. Brozovićev transfer u blagajnu će donijeti oko desetak milijuna eura (osam s bonusima), računajući i transfer Čopa, Dinamo će siječanj zaključiti bogatiji za 14 milijuna eura.

Doduše, taj će novac dolaziti u ratama i uvijek treba uzeti u obzir kako su talijani neuredne platiše, ali neosporna je činjenica da je Dinamo i ove zime potvrdio primat najboljeg prodavača na ovim područjima. Cifre koje postižu 'modri' na mercatu su fantastične a najbolje od svega je što se odlazak Čopa i Brozovića neće previše osjetiti na kvaliteti.

Prvu špicu će zamjeniti Angelo Henriquez, prema mnogima puno konkretniji napadač od Čopa. Čileanac se dokazao u jesenskom dijelu sezone kada je opasno ugrozio Čopov status prvog napadača. Sada nema konkurencije i Zoran Mamić s pravom se nada eksploziji talenta napadača koji je još uvijek u statusu igrača s posudbe, ali izvjesno je kako će Dinamo aktivirati kaluzulu i otkupiti njegov ugovor od Manchester uniteda.

Što se tiče Brozovića, trener Dinama njegovu alternativu našao je u Paulu Machadu. Portugalac je skupo plaćen ali još uvijek nije opravdao očekivanja stručnog stožera. Odlaskom Brozovića dobiti će minutažu i odgovornost. Sve ostalo leži na njemu. Profitirati bi mogao i Ante Čorić koji će biti prva alternativa Machadu. Ne sumnjamo kako će mladić iskoristiti priliku i krenuti utabanim stazama Kovačića, Jedvaja i Halilovića. Talenta ima, a eto mu i prilike da ga pokaže...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 04:30