ČILEANAC U NEDOUMICI

NOVA PLAVA DEVETKA 'Želim s Dinamom u LP, iako ne znam hoću li ostati...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. veljača 2015. 18:45

Angelo Henriquez osim postizanja pogodaka na ovim zimskim Dinamovim pripremama ima još jedan zadatak. Služi kao prevoditelj španjolskog jezika, prevodio je vašem novinaru razgovore s Juniorom Fernandesom, Olmom i Sigalijem. Jučer konačno nije trebao prevoditi.

- Hahaha, stvarno se u Dinamu mogu zaposliti i kao prevoditelj...

U njega u Dinamu polažu velike nade. Nakon odlaska Duje Čopa preuzeo je poziciju špice, konkurencija mu je tek mladi Armin Hodžić.

- Što očekujem od sebe u nastavku sezone? Prvo, želja mi je da Dinamo pobijedi u svakoj utakmici do kraja hrvatskog prvenstva. To je najbitnije. Osobno bih želio postići više golova nego u prvom dijelu sezone. Najviše što mogu.

U prvom dijelu sezone Čileanac je postigao 6 golova u HNL-u, 5 u Kupu, 3 u Europi. Sad mu ostaju samo prvenstvo i Kup. Može li postići na proljeće više od 14 golova? S koliko bi postignutih golova bio zadovoljan?

- Ne zamaram se brojkama. Mogu li sustići Kramarića, koji je najbolji strijelac lige? Ne znam mogu li na kraju biti najbolji strijelac lige. Pokušat ću zabiti što više, hoće i biti dovoljno, vidjet ćemo.

Može li Dinamo završiti prvenstvo Hrvatske bez poraza?

- Na temelju onog što sam vidio, vjerujem da hrvatsko prvenstvo možemo završiti bez poraza! Uzeti naslov bez poraza stvarno bi bio lijep doseg. S tim da ćemo morati biti koncentriraniji nego što smo to bili u prvom dijelu sezone. Ta taj uspjeh morat ćemo biti mnogo bolji nego najesen.

Ako Dinamo osvoji prvenstvo, bila bi to treća titula Angela Henriqueza. Osvojio je prvenstvo s Universidad de Chileom, te FA Cup s Wiganom.

- Treba skupljati titule... Naravno, tu je i Kup Hrvatske, možda nakon ove sezone budem u vlasništvu četiri titule.

Onda smo krenuli na priču koja je vrlo zanimljiva. Naime krajem ove sezone Henriquezu istječe posudba iz Manchester Uniteda. Dinamo ima pravo prvokupa ugovora, u Maksimiru su već odlučili da žele zadržati Čileanca, te na Old Trafford iskeširati 1,5 milijuna eura koliko su Crveni vragovi tražili za odštetu. Dakle sve je u rukama Dinama. Ako uplati traženu cifru, a odlučeno je da hoće, Henriquez ostaje. Ukoliko bi klub iz Kazališta snova želio Angela natrag, onda bi Dinamu morao platiti onoliku odštetu koju bi izvjesio maksimirski klub. Jasno, ne može se zaobići ni želja igrača, glupo bi bilo zadržavati nogometaša koji ne želi ostati, takav bi uvijek bio potencijalna bomba u svlačionici. Zato smo pitali Henriqueza vrlo jasno, hoće li na kraju ove sezone ostati u Dinamu?

- U ovom trenutku to ne mogu kazati. Mogu reći samo ovako. Sad sam potpuno koncentriran na Dinamo i na nastavak hrvatskog prvenstva, vidjet ćemo što će se dogoditi kad završi sezona.

Onda smo malo preformulirali pitanje. Želite li vi ostati u Dinamu na kraju sezone?

- Nikad se ne zna. Svaki dan, tjedan, mjesec nosi svoje. Zasada sam jako sretan što sam ovdje. Ova sezona bila je jako dobra za mene. Uživao sam i uživam sa svojim klubom, sa svojim suigračima. Bio mi je užitak igrati europske utakmice, veselim se i utakmicama hrvatskog prvenstva. Da, sad bih odmah odgovorio da želim s Dinamom igrati sljedeće sezone u Ligi prvaka! Međutim pričekajmo kraj sezone, pa ćemo onda svi skupa biti pametniji...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 00:21