Inter.it / Inter.it
MANCINIJEVA REVOLUCIJA

INTER S BROZOVIĆEM Marcelo će čuvati leđa Kovačiću i Yayi Touréu

Marcelo bi trebao sekundirati dvojici kreativaca kao što to čini u reprezentaciji
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 29. siječanj 2015. 20:11

Hrvatski i talijanski mediji razilaze se u interpretaciji transfera Marcela Brozovića u Inter. U našem se tisku operira fiksnom odštetom od osam milijuna eura, koja uz određene bonuse može Dinamu donijeti dodatna dva milijuna.

Talijani, međutim, objašnjavaju da je riječ o složenijem paket-aranžmanu: pišu da Brozović dolazi na posudbu do ljeta 2016. godine, što će Inter platiti 3 milijuna eura, nakon čega se aktivira okidač od dodatne tri godine ugovora kojima hrvatski prvak postaje bogatiji za još pet milijuna eura.

Pregovori sa Cityjem

Kako god bilo, Brozović postaje dijelom mini-revolucije koju je ove zime u klubu zakotrljao Roberto Mancini. Zatečenu Interovu momčad trofejni trener očito drži potpuno demodiranom i već je skrojio zanimljivu listu za odstrel. Ekscentrični napadač Osvaldo je praktično bivši, njegovim putem trebali bi krenuti Palacio, Hernanes, Guarin, Nagatomo. Nejasan je status dojučerašnjeg kapetana i standardnog reprezentativca Rannochie, koji je u porazu protiv Torina ušao s klupe...

Stigli su Lukas Podolski i Xerdan Shaqiri, brži i dinamičniji napadači koji će lakše gurati u prilike robusnog centarofra Icardija. Ključeve veznog reda “mister” je zasad povjerio Mateu Kovačiću, ali od ljeta bi htio kreativne poslove podijeliti između Kovačića i Yaye Tourea. 31-godišnjak je Mancinijeva simpatija iz zajedničkih dana u Man Cityju, navodno je sklon dolasku među “nerazzurre” čak i po cijenu slabijeg ugovora.

Brozovićeva uloga u tom je slučaju jasna, sekundirati dvojici kreativnih veznjaka onako kako to čini u hrvatskoj reprezentaciji s Modrićem i Rakitićem.

Inter će još kupovati

Talijani predstavljaju 22-godišnjaka kao “box to box” veznjaka, koji neće impresionirati brzinom, ali ima čistu predaju lopte, ne gubi je iz posjeda, precizan je i pravovremen u uklizavanjima, krasi ga fini udarac. Brozovićevom kupovinom ne završava Interov “mercato”, već se spekulira transferima desnog beka Darmiana i mladog stopera Murilla...

Linker
22. rujan 2024 11:37