POVRATAK SA STILOM

Briljirao u Puli: Nastup za Čile na Copa Americi najveći je motiv za Fernandesa

Osim što je majstorskim golom riješio Istru i odveo Dinamo na milimetar do plasmana u polufinale Kupa, Junior je konačno počeo ispunjavati obrambene zadaće
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 13. veljača 2015. 14:56

Junior Fernandes je igrač prevage. Ili barem posjeduje potencijal da to bude. Njegovo znanje i talent je za puno veće pozornice od one koje nudi HNL. U Dinamu su to na vrijeme shvatili pa mu dali ugovor koji teško da bi dobio i u ligama puno većim od ove.

Fernandes je u stanju jednim potezom uništiti obranu svake momčadi, ali i površnim pristupom postati (pre)velik uteg svojoj. Tome smo, uostalom, svjedočili protiv Šahtjora kada je bio strano tijelo u Dinamu. Prvo je zakuhao gol za izjednačenje, a kasnije se svađao s Eduardom koji ga je nekoliko puta, kao stariji igrač, pozvao da se sabere.

Ukratko, toga poslijepodneva u Murciji Junior je digao živac svima. Od Zokija i njegovih pomoćnika, suigrača i Zdravka Mamića. Razlog više takvoj reakciji jest činjenica da smo svi skupa svjedočili trudu koji je Zoran Mamić uložio u rad s Čileancem tijekom priprema.

Tražio dodatni rad

“Junior, sjeti se o čemu smo pričali”, često se znalo čuti Zorana Mamića na treningu kada bi se Fernandes zaboravio u napadu.

I zato nije bilo faktora iznenađenja kada ga je mlađi Mamić ostavio na klupi protiv Lokomotive.

- Tražio je dodatan rad jer mu treba vrijeme da se vrati nakon ozljede - objasnio je trener Dinama. Početak na klupi može se tumačiti i kao pedagoška mjera. Čisto da se Junioru pokaže kako stvari stoje i čija je zadnja.

Adut za Europu

Jer, osim mladih nada Fiolića i Çekiçija koji dolaze krupnim koracima, Mamić na poziciji krilnih napadača računa na Soudanija koji se vratio s Afričkog kupa te Marka Pjacu koji je na širem popisu Nike Kovača. Puno je tu opcija da bi si Fernandes mogao priuštiti igranje ‘u leru’.

Sve nabrojano je očito bilo dovoljan okidač za Juniora Fernandesa koji je u Puli igrao u skladu sa željama stručnog stožera. Osim što je majstorskim golom riješio Istru i odveo Dinamo na milimetar do plasmana u polufinale Kupa, Junior je konačno počeo ispunjavati obrambene zadaće, kvotu pretrčanih kilometara i pozitivnog pristupa. U ovakvom Fernandesu Dinamo ima jak adut za europske kvalifikacije. I vjerojatnog putnika na Copa Americu kojoj je upravo Čile domaćin u lipnju. Naravno, pod uvjetom da Junior nastavi putem kojim je krenuo u Puli.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 00:37