Duje Klaric / CROPIX
SPORNA KAZNA

Brbić poludio: 'Zar je Hajduk kriv što je Rijeka nesposobna organizirati utakmicu?'

Hajduk niti je organizirao navijače za Kantridu, niti smo ih smjestili na tribinu niti smo im distribuirali ulaznice. Pitam se na koji smo onda način odgovorni - kaže Brbić
Piše: Alen OrlićObjavljeno: 04. listopad 2013. 19:36

- Ogorčeni smo. Odluka je apsurdna. Žalit ćemo sve, ići ćemo do kraja... - govorio je Marin Brbić, predsjednik Hajduka, kad je stigla Vlajčevićeva čestitka na 200.000 kuna .

- Potpuni je apsurd da je Hajduk kažnjen dvostruko više nego Rijeka koja je bila organizator utakmice. Mi tu apsolutno ništa nismo mogli napraviti da bismo bili odgovorni za incidente. Ponavljam po stoti put: osuđujemo svako nasilje i svaki incident, ali smatramo da izgrednike treba pojedinačno sankcionirati, a ne kažnjavati na temelju nekakve ‘zapovjedne odgovornosti’. Hajduk niti je organizirao navijače za Kantridu, niti smo ih smjestili na tribinu niti smo im distribuirali ulaznice. Pitam se na koji smo onda način odgovorni i zašto smo drakonski kažnjeni.

Hajduk kriv za sve

Vlajčević je dao svoje tumačenje odluke, a Brbić odgovara da očito neki ljudi ne znaju što rade, ili misle da je Hajduk pri kraju pa ga još treba dokrajčiti.

- Je li piše tko je bacao kamenje na naše navijače? Ne znam što bih rekao. Mislim da zbog toga što je klub na čelu Udruge prvoligaša ( Damir Mišković nap.p.) ne bi trebalo značiti da postoje jedna pravila za jedne, a druge za druge klubove. Mislim da smo bliži tezi da je Hajduk na kraju za sve kriv pa i za propuste Rijeke u organizaciji utakmice.

Bolje bez gledatelja

Ova kazna Hajduku će biti značajan gubitak.

- Mi iskrvarimo da organiziramo utakmicu s Besiktasom i sad ćemo kompletnu zaradu dati za ovu kaznu. Nama za tih dvjesto tisuća kuna treba utakmica od 15.000 gledatelja. Hajduku bi bila bolja kazna utakmica bez gledatelja, nego ovolika novčana globa - zaključio je prvi čovjek Hajduka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 10:28