Davor Žunić/CROPIX
IDILA NA KVARNERU

Rijeka protiv Dinama bez Tomečaka, ali tu je treći strijelac Europe Leon Benko!

Tomečaka će najvjerojatnije zamijeniti Ivan Boras, a moguće je da zaigraju igrači koji se nisu umorili protiv Betisa - Alispahić, Pokrivač, Kramarić i Mujanović
Piše: Luka BenčićObjavljeno: 04. listopad 2013. 23:50

Snažan tempo europskih utakmica ponovno je uzeo svoj danak na Kantridi, na ogledu Rijeke s Betisom. Ozlijeđen je Ivan Tomečak koji se u četvrtak proslavio sjajnom asistencijom za Benkov gol.

Iako je nakon utakmice djelovao pomalo uplašeno, kazavši da se nešto dogodilo s aduktorom, u petak, nakon obavljenog pregleda u Zagrebu, mogao je odahnuti. Zadobio je samo istegnuće i manju rupturu mišića od par centimetara i trebao bi se vratiti u igru već kroz dva-tri tjedna te biti spreman za 3. kolo i Lyon.

S Tomečakom, trenutno je ozlijeđeno osam Rijekinih igrača - Jugović, Lešković, Zlomislić, Škarabot, Datković, Okechukwu i Cesarec koji se oporavio, ali još nije u formi. Nije to toliko strašno, znalo ih je biti i desetak, ali “ritam Europe” ostavio je traga budući da Rijeka ne samo da nema igrače koji su navikli igrati važne utakmice dva puta tjedno, već je tu i posebna dinamika europskih utakmica.

Nije bilo odmora

Trener Matjaž Kek odradio je trening već u petak u 11 ujutro te će na temelju viđenoga odlučiti tko bi mogao istrčati protiv Dinama, a tko će se odmarati. Iako je o sastavu preuranjeno govoriti, Tomečaka će najvjerojatnije zamijeniti Ivan Boras, a moguće je da zaigraju igrači koji se nisu umorili protiv Betisa - Alispahić, Pokrivač, Kramarić i Mujanović.

Utakmica protiv Dinama Rijeki je vrlo važna jer, kako je rekao Kek, bodovna razlika nikad nije bila manja, a činjenica je da, unatoč dobroj poziciji na ljestvici, Rijeka već dugo nije zabilježila pobjedu.

I Leon Benko je nakon Betisa kazao da u Maksimir treba otići po pobjedu, jer momčad raste iz utakmice u utakmicu i navijači to zaslužuju. Benko, inače najbolji strijelac hrvatske lige, s 13 golova i tri asistencije u 17 utakmica, ispada treći najučinkovitiji napadač u Europi - ispred njega su samo Marko Dević iz Metalista iz Harkova te Johnatan Soriano iz Red Bull Salzburga, a s 23 gola u devet mjeseci 2013. godine na petom je mjestu u svijetu. Tu se našao u sjajnom društvu, jer je prvi Messi, drugi Ronaldo, treći Federico Nieteo iz Quita, četvrti Valskis iz litavske Suduve, dok peto mjesto dijeli sa Sorianom.

Lopta u Betisovoj mreži završila je nakon prekrasnog Benkova voleja koji sigurno može ući u anale hrvatskog nogometa. Benko, koji je vrlo skroman kada treba razgovarati o svojim uspjesima, novinarima je poslije utakmice s Betisom rekao kako nije mogao ne zabiti uz takvu Tomečakovu asistenciju te ih “prekorio” što pitaju o golovima, a ne koliko je trener taktički odradio stvari.

‘Najezda’ na Zagreb

Nakon Betisa, navijačka euforija u Rijeci dodatno je intenzivirana, a valja napomenuti da krcata Kantrida postaje standard i na domaćim ligaškim utakmicama. I za gostovanje u Zagrebu očekuje se dobar odaziv. Denis Povh, tajnik Kluba navijača Armada, kazao nam je da se još ne zna točan broj navijača koji će otići u Maksimir, jer tek počinju prijave za ulaznice, ali procjenjuje da će ih biti više od 500. Većina će, kako kaže, ići u osobnom aranžmanu i preporuča im da na naplatne kućice na Lučko dođu barem sat i pol prije početka kako bi mogli stići na vrijeme na utakmicu s Dinamom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 23:25