Ronald Goršić / Cropix
PRVA HNL

Borba za ostanak se zahuktava - Lokosima bod, Zagreb blizu zone ispadanja

U prvim utakmicama 27. kola HNL-a zadovoljniji mogu biti gosti. Slaven Belupo je sa 3-1 pobijedio Zagreb, dok su Lokomotiva i Karlovac podijelili bodove
Piše: Hrvoje TomićObjavljeno: 29. travanj 2011. 23:02

ZAGREB - SLAVEN BELUPO 1-3

Trener Zagreba Luka Pavlović pribojavao se da bi mu pritisnuta imperativom pobjede momčad mogla ući u utakmicu pod psihološkom blokadom i upravo to se i dogodilo. Slaven Belupo mnogo bolje i poduzetnije je izgledao u uvodnih desetak minuta susreta što mu je bilo i dovoljno za doći u prednost.

Prvu veliku priliku Koprivničani su imali u 6. minuti kada je Benko dao odličnu loptu za Tomislava Bušića, koji je s desetak metara loše pucao i prebacio vrata. No, već minutu kasnije ispravio se za dotični promašaj.

0:1 - Bušić

Opet je Benko bio dodavač, a Bušić je primio loptu na 14-ak metara i iz voleja lijevom nogom pogodio u suprotni kut. Bio je to i njegov prvi prvenstveni pogodak za Slaven Belupo ove sezone. Nakon vodstva gosti su se odlučili malo povući i čekati na kontranapade što im se nije isplatilo jer je Zagreb iz minute u minutu izgledao sve bolje i opasnije. Dvaput je pokušavao Chiavarini, ali nije poentirao, dok je u 16. minuti Besart Abdurahimi propustio čak dvije lijepe prilike za izjednačenje. Najprije je snažno pucao sa 15 metara, no vratar Rodić odlično je obranio, a onda je išao sam prema čuvaru mreže gostiju, koji mu je uspio izblokirati udarac i lopta je otišla u korner. Ipak, domaćini su bolje sreće bili u 27. minuti.

1:1 - Chiavarini

James je gurnuo loptu u prostor za argentinskog napadača Zagreba, koji je s desna ušao u šesnaesterac i onda snažnim udarcem desnom nogom naciljao suprotni desni kut. Kao i Bušiću, i Chiavariniju je ovo bio premijerni pogodak ove sezone, naravno u dresu Zagreba kojeg je pojačao ove zime. Kada je utakmica dovedena u rezultatski egal tempo je pomalo padao, pa do kraja poluvremena više nije zabilježena neka opasnija prijetnja za oba vratara.

Bizarnim načinima na koje Zagreb prima golove kao da nema kraja, pa je jedan takav gol u startu drugog poluvremena nepovratno usmjerio utakmicu na mlin Koprivničana.

1:2 - Vojnović

Iz auta je loptu u šesnaesterac ubacio Bušić a stoper Zagreba Carlos je u pokušaju otklanjanja opasnosti loptom pogodio Aljošu Vojnovića od kojeg se ona odbila u mrežu pokraj začuđenog i skamenjenog Bašića.

Jeftino primljeni pogodak opet je psihološki dotukao zagrebaše. Strpljivi gosti su dočekali novu priliku i nakon najljepšeg poteza na utakmici došli do nedostižne prednosti.

1:3 - Benko

U 70. minuti s lijeve strane loptu je ubacio Davor Bagarić, a pokraj uspavane obrane Zagreba Leon Benko je sjajnim škaricama pogodio mrežu i riješio pitanje pobjednika. Zagreb je novim porazom dodatno zakomplicirao vlastitu situaciju oko ostanka u Ligi.

LOKOMOTIVA - KARLOVAC 0-0

Lokosi su bolje otvorili susret te u prvome dijelu u potpunosti nadigrali bolje plasiranog suparnika. Već u 4. minuti Peko se izborio za loptu na sredini terena, oštro povukao desnom stranom, ali Kovačević je njegov ubačaj u srce kaznenog prostora izbio u korner. Tri minute kasnije dalekometni projektil sa 30 m pokušao je Mateo Poljak ali visoko iznad gola. Lokomotiva je u uvodnim minutama prvoga dijela bila vrlo razigrana, dok su se gosti postavili neambiciozno. Veliku prigodu domaćini su imali u 12. minuti, Pivarić je ubacio slijeva, a Peko glavom tukao zamalo pored vrata. U 19. minuti novi nalet Lokosa po lijevoj strani, Musa je snažno šutirao s dvadesetak metara a Zahora zakasnio na drugoj vratnici. Pet minuta kasnije ponovo velika gužva u gostujućem kaznenom prostoru. Zahora je pokušavao dva puta, jednom čak i škaricama ali njegovi su udarci završili u bloku karlovačkih braniča.

U jeku dominacije domaćina opasno su zaprijetili gosti. U 29. minuti Pivarić je nespretno izgubio loptu na vlastitoj polovici, Ottochian se sjurio prema vratima Lokosa, no u završnici i loše reagirao. Lopta se odbila do Husića čiji traljavi udarac nije uspio čak ni zagrijati domaćeg vratara Romea Mitrovića. U sudačkoj nadoknadi prvoga dijela stopostotna prigoda za Lokomotivu. Dodo je iznenađujuće nadskočio Karabatića te uposlio Zahoru koji izlazi sam prema vrataru Lovriću. Ipak, gostujući vratar u mat situaciji obranio je udarac Lokomotivinog debitanta.

I u nastavku utakmice Lokomotiva je bila mnogo bolja od Karlovca. Već u 46. minuti Dodo je pokušao iz daleka no ravno u Lovrića. Devet minuta kasnije ponovo nova velika prigoda za lokose. Peko se iznanda našao sam ispred Lovrića, šutirao sa 5 m no karlovački vratar uspio je njegov pokušaj izbaciti u korner. U 63. minuti iz prekdia prijete i gosti. Husić je izveo korner s desne strane najviši u skoku bio je Jernejić koji glavom tuče pokraj gola. Do kraja utakmice redale su se prigode pred gostujućim vratima no Zahora, Dodo, Mlinar i Peko nisu bili precizni. Vrlo zanimljiva situacija dogodila se u 88. minuti. Karlovčani su imali brzi kontranapad no u situaciji tri na jedan ispred domaćeg gola Jernejić je uspio napraviti prekršaj u napadu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 12:29