Ronald Goršić / Cropix
A KAKVA ĆE LIGA BITI?

Svi prvoligaši te tri drugoligaša ispunili uvjete i dobili licence za Prvu HNL!

Cibalia, Rijeka, Split i Dugopolje nakon uložene žalbe ispunili su uvjete i za dobivanje licencije za nastup u Uefinim natjecanjima
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 04. svibanj 2011. 17:44

ZAGREB - Gorica, Lučko i Dugopolje aktualni su drugoligaši s prvoligaškom licencom u vlasništvu, objavili su u Kući nogometa po okončanju središnjeg postupka licenciranja. Drugoligaški trojac s dozvolom za natjecanje u Prvoj HNL jamstvo je da ovo ljeto neće biti naprasne promjene formata lige te da ćemo i u nadolazećoj sezoni (2011./12.) “uživati” u ligi 16.

Deset Uefinih licenci

Licencu za Uefa natjecanja dobili su: Cibalia, Dinamo, Dugopolje, Hajduk, Inter, Istra, Rijeka, Slaven Belupo, Varaždin i Split, klub koji uzgred rečeno u prvom stupnju uopće nije aplicirao za ovu dozvolu. Prvoligaške dozvole posjeduje 19 klubova: Cibalia, Dinamo, Dugopolje, Gorica (domaćin u Zaprešiću), Hajduk, H. dragovoljac, Inter, Istra, Karlovac, Lokomotiva, Lučko (Kranjčevićeva), Osijek, Rijeka, Slaven Belupo, Split, Šibenik, Zadar i Zagreb. Hoće li svi licencirani klubovi konzumirati svoje prvoligaške dozvole, znat ćemo do 15. lipnja. Kalkuliralo se, primjerice, da Dugopolje još važe između nastupa u prvom i drugom razreda...

Licencom za Drugu HNL mašu dva sesvetska kluba, Croatia i Radnik, te Dugopolje, Gorica, HAŠK, Imotski, Junak, Lučko, Međimurje, Mosor, MV Croatia, Pomorac, Rudeš, Segesta, Solin i Vinogradar.

Strogo povjerljivo

Igor Mežnarić, predsjednik Žalbene komisije u postupku licenciranja, u srijedu nije htio ili smio otkriti više od popisa licenciranih klubova. Pozivao se na izjavu o povjerljivosti podataka kao na sveto pismo, pa su nam uskraćeni ostali podaci o minusima zbog kojih Gorica i Lučko ne mogu nastupati na matičnim stadionima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 14:35