Tom Dubravec/CROPIX
ĆORLUKA SPREMAN

Bokšić: Mourinhu ćemo pokazati nešto što on ne zna; Olić: Klupa mi nije problem!

Makedonija je neugodna reprezentacija, koja je u stanju svakoga dovesti u problema. Naravno, mi smo favoriti i moramo opravdati očekivanja nacije - kaže Boka
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 05. rujan 2012. 16:17

Velika je stvar za sve nas što nam takav trener poput Joséa Mourinha dolazi u posjet. Glavni razlog je, jasno Luka Modrić, no nastojat ćemo mu pokazati nešto što još o nogometu možda ne zna. Šalim se - nasmijao se odlično raspoloženi Alen Bokšić, “treće i četvrto oko i uho” izbornika Igora Štimca u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, na konferenciji za novinare prije popodnevnog treninga u Maksimiru na kojem su se vježbale taktičke varijante za start kvalifikacija za SP protiv Makedonaca u petak (20.15).

Svaka čast Mourinhu, koji može biti dodatni poticaj i suparniku, no našoj momčadi više bi mogao pomoći masovniji dolazak navijača, kojih je do srijede kupilo ulaznice samo 2.000.

- Voljeli bismo da tribine budu pune, no koliko god da navijača dođe, dobro su došli. Razumijem da su se nakon Švicarske malo ohladili od reprezentacije, no mi ćemo ih pokušati privući svojom igrom, jer to jedino što je u našoj moći - kazao je Boka, koji je odmah upitan za ponovno podcjenjivanje suparnika, kojem se nadaju Makedonci:

- Sigurno ih ne podcjenjujemo kad govorimo da nas zanima samo pobjeda. Znamo da će se postaviti defenzivno, ali imaju u napadu tog Pandeva, fantastičnog igrača, koji može napraviti razliku i iznenaditi. No, uza sav respekt, mi smo favoriti i moramo opravdati očekivanja javnosti - kazao je Boka, a o zaustavljanju već godinama najboljeg makedonskog nogometaša govorio je i branič ruskog Lokomotiva Vedran Ćorluka:

- Najbitnije će biti zaustaviti protok lopte prema Pandevu, a primi li loptu, biti mu što bliže. Kako je izbornik bio stoper, znat će nas uputiti u detalje, no ima Makedonija još opasnih igrača, trebamo je gledati kao kolektiv, a ne je doživljavati kroz jednog igrača - smatra Čarli, koji je posljednji derbi ruskog prvenstva odigrao pod blokadom:

- Tetiva mi je puno bolje nego u ponedjeljak kad sam propustio trening. Stanje nije idealno, ali bit ću spreman za nastup u petak navečer.

Bokšić je u Štimčevu stožeru zadužen i za rad s napadačima...

- Imam možda i najlakši zadatak, jer svi su odreda izvrsni, zdravi, u formi, imat ćemo čak problema u odabiru, ovisi o izbornikovoj odluci nakon konzultacija stožera hoćemo li startati s jednom ili dvije špice. Kako god Igor odluči, bit će odlično - poručio je stasiti Makaranin. *

Olić: Spreman sam i za start s klupe

Ivica Olić je kod Magatha u Wolfsburgu lijevo krilo, kao i Štimčevu debiju protiv Švicarske. Ako su Mandžukić i Eduardo neupitni starteri za petak, Oli se ponovno smiješi klupa:

- Nikad nisam rekao da me klupa demotivira, samo sam govorio, što mislim i danas, da sa 32-33 godine neću biti četvrti ili peti napadač i gledati utakmicu s tribine, to je za mlađe, pred kojima je budućnost i koji trebaju stjecati iskustvo. I u klubovima i u reprezentaciji uvijek sam davao sve od sebe bez obzira ušao li u igru u 46, 64. ili 86. minuti, tako će biti i dalje dokle god budem pozivan - poručio je Ola.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 23:33