IZA KULISA HOTELA AS

IZOLACIJA Štimčev kamp sa sedam brava, nema više prijatelja, rodbine, menadžera

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 06. rujan 2012. 20:29

Igor Štimac danas slavi 45. rođendan, ne treba biti “baba vračara” da bi se pogodilo kako od igrača očekuje da mu ispune samo jednu želju - Makedoniju hoće na pladnju! A onda mogu svi zajedno u nedjelju zapaliti Luki Modriću 27 svjećica na torti na kojoj će pisati “Road to Brazil”. Ili možda “Hala Madrid”.

Štimac se prema van nametnuo kao čelična ruka, momčad je odveo u šumu, a novinare šutnuo na pristojnu udaljenost. Režirao je izolaciju kakvu ne poznaje povijest Vatrenih. No, novi izbornik nije samo strog, on je prema igračima ležeran i prisan, govore nam članovi momčadi s adrese Zelengaj 2.

Na hotel je stavio “sedam brava”, u njemu prva dva dana nije bilo niti prijatelja, niti rodbine, niti menadžera, samo reprezentativci i službena pratnja. Ionako im je tijesno, ugurali su se svi zajedno u 22 sobe, s čestim odlaskom na ugodnu terasu.

Ambijent je među igračima prijateljski, iako nisu svi najveći frendovi na svijetu, premda od ranije postoje podjele tko se s kim više druži... Štimac je sve uvjerio da su mu važni, makar na kraju neće svatko moći biti zadovoljan minutažom. Ivica Olić, koji je za vrijeme Bilića kazao “neka ga zove samo ako na njega ozbiljno računa, da je prestar da bi bio u drugom planu”, jučer je rekao:

- Nikad nismo mislio da moram biti u početnih 11. Razlika je ukoliko si među 16 ili 18 na koje trener računa, ili završiš na trbini. Sa 33 godine sigurno ne bih bio četvrti ili peti napadač. Ne samo sada, niti prije dvije godine ne bih na to pristao. Takav status mogu imati mladići kojima će to biti čast. Ali i kad sam na klupi nikad nisam bio demotiviran, čekao sam šansu makar to bilo pet ili deset minuta.

Ne znamo skrivaju li se paparazzi po okolnim šumama i jesu li ostali praznih objektiva, jer nitko se nije pojavio niti kroz dimnjak niti iz podruma. Uostalom, dečki nikamo ne izlaze, Štimac im je objasnio da neće imati sentimenta prema eventualnim prijestupnicima, i to svi imaju na pameti.

- Naspavani smo 'do bola’. I posvećeni utakmici - čuli smo od jednog reprezentativca.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. rujan 2024 13:12