Nikola Vilić/Cropix
RJEŠENJE OVOGA TJEDNA

Na Poljudu već traže prevoditelja, ali još uvijek ne otkrivaju ime novog trenera

Bit ćete zadovoljni rješenjima koja stižu već ovog tjedna - zagonetno je poručio predsjednik Maleš nakon pobjede protiv Lokomotive. Kakva su rješenja, Maleš nije odgonetnuo
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 23. svibanj 2011. 17:00

U subotu navečer hitno je spuštena zavjesa na Poljudu, predstava je završila i “glumci” su krenuli na odmor. Kao da se nitko nije želio zadržavati dulje nego je protokol zahtijevao. Hajdukovci su zajedno večerali u restoranu “Stari mornar”.

Bila je to za mnoge “posljednja večera” u doslovnom značenju te sintagme. Od trenera kao prvog po redu. Zašto trenera ako je Miše izrazio spremnost ostati? Odgovor je vrlo jednostavan i poznat je već mjesec dana. A ponudio ga je bivši predsjednik Uprave Josip Grbić prilikom inauguracije Miše sredinom travnja:

Malešova poruka

- Miše je naš trener za pet posljednjih utakmica prvenstva, a ukoliko se rezultatima dokaže, moguća je da ostane i za novu sezonu.

Mjesec dana kasnije završilo je prvenstvo i Hajduk je službeno bez trenera. Miši je istekao ugovor u ulozi trenera prve momčadi i Splićani više nemaju alibi u rečenici “Miše je naše opredjeljenje”. Taj alibi vrijedio je dok je trajalo prvenstvo, a što dalje?

- Bit ćete zadovoljni rješenjima koja stižu već ovog tjedna - zagonetno je poručio predsjednik Maleš nakon pobjede protiv Lokomotive.

Kakva su rješenja, Maleš nije odgonetnuo, ali jasno je da bi Miše trebao ostati u Hajduku. Naravno, ne kao trener prve momčadi, nego u ulozi trenera juniora ili druge momčadi Bijelih koja će se formirati u trećeligašu Primorca iz Stobreča. Plan je da se Mišu u svakom slučaju ostavi u Hajdukovu trenerskom kadru, jer takav je dogovor bio napravljen prilikom povratka na Poljud. Preuzeo je Miše momčad u neugodnom trenutku, trpio kritike za svoj rad i rezultat proteklih mjeseca dana, pa će ostanak u klubu 43-godišnjem treneru biti satisfakcija za svojevrsno žrtovavanje.

Malo vremena

To je najviše što Miše može dobiti u ovom trenutku, jer unatoč javno iskazanoj spremnosti, ne može računati da će ulogu prvog trenera u novoj sezoni. Poslao je Miše logičnu poruku, ali on je samo jedan od mnoštva trenera koji bi željeli sjesti na klupu Hajduka. To će ipak uspjeti samo jednom, a novi trener trebao bi doći u roku od pet dana. Moguće je da se potraga i produlji, ali Hajduk je ionako u “debelom” kašnjenju sezone, pa nema smisla i dalje odugovlačiti s imenovanjem trenera. To je prvo i najvažnije pitanje, početna točka rekonstrukcije momčadi.

Ali, tko je novi trener, pita se navijački puk. Je li to Vladimir Petković s kojim se pregovori nisu pomakli dalje od jednog kontakta s njegovim menadžerom ili je to Billy Costacurta kojem su zadnjih dana šanse naglo porasle? Ne bi bilo iznenađenje da se u borbu umiješa i treći stručnjak, također inozemni trener. Jer, informacije s Poljuda govore da se već traži prevoditelj za novog trenera. Stranac je ideja kojoj su, barem dosad, najviše vjerovali Maleš i njegov šef struke Nižetić.

Hajduk je zaključio prvenstvo, ali već smo to najavili, pravi posao tek počinje. Pronaći trenera, selektirati aktualni kadar, izabrati pojačanja. Toliko posla, a tako malo vremena.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. rujan 2024 23:23