Neja Markičević/CROPIX
'OKO SOKOLOVO'

Beusan ima favorita za prvog čovjeka sudaca: 'Hrvatska bi prihvatila samo Trivkovića!

Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 19. prosinac 2011. 19:50

Ovih dana Mateo Beusan boravi u Laškom, kao delegat Uefe i Fife na kvalifikacijskom futsal turniru za Svjetsko prvenmstvo 2012; sudjeluju Slovenija, Srbija, Izrael i Moldavij. Inozemne obveze nisu brana komentiranju tuzemnih neprilika.

- Nakon moga javnog istupa javljaju se ljudi čudnih razmišljanja, prozivajući: “Što bi to ti učinio!?” A samo sam podsjetio na turski primjer otprije nekoliko godina kad je novi predsjednik nogometne federacije u akciji globalnog čišćenja zamijenio i petoricu međunarodnih sudaca. Ne kažem da bi tako trebalo biti i u Hrvatskoj, poglavito ne sada kad se etabliranom Bebeku odlično priključuje Strahonja, na pravom putu je i Vučkov; ja itekako znam da su momci za napredovanje potrošili 10-15 godina, samo netko lud bio bi protiv njih...

Beusan je predložio Trivkovića za budućeg šefa Komisije za suce?

- Iako je s juga, Edu bi aklamacijom prihvatili svi, cijela Hrvatska. Da se kandidira Zagrepčanin ili Osječanin, javit će se otpori. Siguran sam da bi Trivković potvrđenom personalnošću i neokrnjenim imageom, svakako i stručnošću, bio najbolje rješenje. Na žalost, veli da je potrošen, da bi gubio zdravlje i da se time ne želi opterećivati.

Što činiti?

- HNS hitno treba odrediti mandatara sudačke komisije, on pak izabrati dvojicu-trojicu, najviše četvoricu suradnika, asistenata za pojedina područja. Nikako desetoricu! Dosad je u tom tijelu bilo čak 11 djelatnika, što je apsurd s obzirom na 21 županiju, no vrijedila je logika da oni koji su bliže oltaru bolje čuju misu.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. listopad 2024 14:50