Andrija Lučić / Cropix
PAMIĆ U SVOM STILU

'Bando lopovska, sram vas bilo! Zbog ovoga Marković neće dobiti naše glasove'

Pitam se: hoće li sudac Vučkov, ako Karlovac ispadne, hraniti 20 mojih nogometaša i isto toliko članova njihovih obitelji? Tvrdim da ništa nije bilo slučajno, kaže Pamić
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. listopad 2010. 16:51

Nije rečeno da Domagoj Vučkov ubuduće iz Rijeke u Zagreb mora putovati via Ljubljana a ne via Karlovac, ali je preporučljivo da s autoceste ne silazi zbog kave u Radićevoj ili na Korzu. Karlovčani mu, naime, strašno zamjeraju isključenje donedavnog sugrađanina Čejvanovića u 12. minuti utakmice s Lokomotivom, poslije čega su gosti vješto iskoristili brojčanu premoć i na Kajzericu odnijeli sva tri boda.

- Ja s klupe nisam mogao vidjeti taj start, no vjerujem svojim igračima koji se kunu da nije bio ni prekršaj, prema tome apsurdan bi bio žuti karton, kamoli crveni. Ukoliko griješim, ukoliko snimka pokaže drukčije, ispričat ću se sucu.

Snimka, međutim, pokazuje da bi se sudac trebao ispričati treneru. Iako ne dešifrira baš sve elemente sraza Čejvanović-Peko, Oko sokolovo sklono je potvrditi Pamićevu tezu. Premda nije dobro da se stav Matea Beusana tretira neprijepornim; ako je tako, onda su suci, kontrolori i akteri Komisije za suce nepotrebni!

- Sramotno je to što radi Beusan - oglasio se direktor Lokomotive Božidar Šikić. - Slažem se, doduše, da faul na Peki nije bio za crveni; bio je za zatvor!

Tako se doimalo s tribine. Vučkov je bio na nekoliko metara i reagirao u trenu, šaljući Čejvanovića u svlačionicu. Posrijedi je nositelj znaka Fifa, magistar prava te sudac po profesiji, što ne znači da sa zviždaljkom ne može pogriješiti.

- Nije pogriješio! - grmi Šikić. - Pet se minuta našem igraču pomagalo izvan igrališta, domaći stoper kramponima ga je pogodio i raskrvario ispod lijevog koljena. Peko i dalje šepa, no prošao je sjajno - da je đon završio malo iznad patele, popucali bi svi ligamenti.

Pamiću su pak od muke zamalo popucali svi živci. Jer kamera doista sugerira da je njegova momčad oštećena. I on rabi već spomenuti izraz:

- Sramotno, naravno da je Vučkov sudio sramotno! Pitam se: hoće li on, ako Karlovac ispadne, hraniti 20 mojih nogometaša i isto toliko članova njihovih obitelji? Tvrdim da nije promašio slučajno, sve je činio u suglasnosti sa svojim karlovačkim frendom! “Hvala” mu na četiri izmišljena slobodna udarca za nas na centru, nakon što je svoje napravio.

Teoriju o uroti zorno je potkrijepio Nedjeljko Strikić, član Upravnog odbora NK Karlovca, gnjevno vičući:

- Banda lopovska...! Banda lopovska prouzročila je štetu nama, ali i sebi - zbog ovoga Marković neće dobiti dva glasa Karlovačke županije!

Tko će glasovati?

- Mi. Miii!

Inače, članovi Skupštine HNS-a su Neven Šprajcer, klupski tajnik i predsjednik ŽNS-a, te Ivica Horvat, bivši župan. Dakako da se Strikićeva napomena odnosi na osovinu Marković - Mamić te na Dinamovo pokroviteljstvo Lokomotivi. A autor je valjda za Štimca i po zavičajnoj liniji...

- U srijedu imamo Dinamo u Kupu - podsjeća Pamić. - Vraća se Novinić, vjerojatno će istrčati Štefančić i Ottochian. Borit ćemo se pošteno. I nepretenciozno, svjesni da u subotu u Puli nastavljamo borbu za prvoligaški život. Nadam se da neće suditi Vučkov!

Aluzija je to i na prošlosezonski sraz Istra - Karlovac kad je Domagoj navodno “navukao” jedanaesterac za domaće.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. listopad 2024 01:14