STROŽE U BUDUĆNOSTI

Benzema iz Parka mladeži bez suspenzije, za čišćenje kartona slijede kazne!

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 26. listopad 2011. 18:01

Čelnici Prve HNL neće reagirati, bez obzira što je Roman Obilinović priznao kako je protiv Istre 1961 namjerno skinuo dres i dobio žuti karton kako bi se očistio od kartona, propustio utakmicu protiv Zagreba i zaigrao u derbiju s Dinamom. Da se takav slučaj dogodio u nekom Uefinom natjecanju, priča bi bila malo, ali ne previše drugačija. U službenim Uefinim disciplinskim propisima, izdanju iz ove godine, u članku 10, jasno piše:

“Igraču se može izreći suspenzija od dvije utakmice ili na određeni vremenski period ako je na utakmici namjerno zaradio žuti ili crveni karton.”

Činjenica je da Uefa u stvarnosti baš i ne provodi svoja pravila. Jedan od posljednjih primjera datira otprije 11 mjeseci, odnosno utakmice Ajax - Real Madrid u Ligi prvaka, 23. studenoga 2010. Bio je to pretposljednji dvoboj Kraljevskog kluba u skupini, a momčad Josea Mourinha već je osigurala prolaz u nokaut rundu. Na toj su utakmici po dva žuta kartona dobili Xabi Alonso i Sergio Ramos. Uefa je kaznila Madriđane, no igrači nisu morali dodatno pauzirati. Takva kazna nije određena ni prije ni nakon Realove žalbe. Svi pojedinci i klub su kažnjeni novčano (ukupno 215.000 eura prije žalbe, odnosno 185.000 nakon nje), dok je Mourinhu kazna od dvije utakmice nakon žalbe smanjena na jednu utakmicu nevođenja momčadi.

- Do sada se takvo ponašanje kažnjavalo novčano, ali od sada će biti uvedena i dodatna suspenzija od jedne utakmice - kazao je glavni tajnik Uefe Gianni Infantino. Zanimljivo da se toga dosjetio tek sredinom lipnja ove godine, budući da u pravilniku Uefe to već piše neko vrijeme.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 16:28