RONALD GORSIC Cropix
POZITIVNA SERIJA

Osijek je u Zagrebu napravio nešto što nije tri i pol godine: ‘Nemoguće je doći ovdje i baš sve kontrolirati‘

Opet je Osijek pokazao dva lica, no ovaj puta mu se to nije osvetilo
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 24. rujan 2024. 16:21

Napokon kolektivni osmjesi u Opus Areni. Prijetilo je Osijeku dno prvenstvene ljestvice nakon 7. prvenstvenog kola i pobjede Slavena Belupa protiv Dinama, ali sada se konačno može ustvrditi kako su Bijelo-plavi uhvatili ozbiljnu pozitivnu seriju nakon čitavog kolovoza bez pobjede. Boksačkim rječnikom - digli su se nakon nokdauna i vratili u borbu.

Trijumfom u Kranjčevićevoj, na mjestu prilično velikih frustracija nakon što ondje nisu slavili skoro tri i pol godine, odnosno posljednjih sedam utakmica (tri puta s Bjelicom, dva sa Zekićem te s Pomsom i Tomasom na klupi), povezali su dva ligaška trijumfa i nanizali tri pobjede uključujući i onu protiv Varteksa u Kupu. Nadalje, drugu prvenstvenu utakmicu u nizu sačuvali su mrežu, opet zahvaljujući sjajnom Malenici.

Soldina uloga

Opet je Osijek pokazao dva lica, no ovaj puta mu se to nije osvetilo. U prvom dijelu to je bila igra kakvu smo od Bijelo-plavih vidjeli u završnici priprema, a koja se izgubila kako su krenuli loši rezultati i kola nizbrdo, dok su se u nastavku Osječani opet našli u podređenom položaju. Uspiju li produžiti izdanje iz prvog poluvremena na ostatak utakmice imat će Osječani što za reći u nastavku sezone. Pa i takvi su kakvi su bili u nastavku imali su konkretnije prilike za pogodak od Lokomotive.

Zbog Jakupovića se, recimo, trener Coppitelli u par navrata hvatao za glavu. Austrijski reprezentativni napadač imao je na utakmici tri prilike u kojima se očekuje da će igrač njegove biografije rutinski poentirati. Za početak, pozitivno je što konstantno ulazi u šanse, još samo da namjesti nišanske sprave i počne isporučivati golove.

image

Arhiva/Arnel Jakupović

DAMIR KRAJAC Cropix

Prošle sezone Bijelo-plavi su imali prvog topnika lige (Ramon Mierez zabio je trećinu Osijekovih prvenstvenih golova), a ove su strijelci ravnomjerno raspoređeni, još nitko nije odskočio. Šest puta su Osječanima zatresli mrežu, a u strijelce su se upisala petorica igrača. Ovaj puta je čovjek odluke bio Jurišić svojim ovosezonskim prvijencem.

- Da, ovo je stvarno bio “puni paket”, dobra prezentacija i dobar rezultat za nas. Jako smo sretni zbog toga. Imali smo stvarno odlično prvo poluvrijeme, a i u drugom smo imali kontrolu igre. Oni su samo iz prekida stvorili dvije šanse, uostalom, nemoguće je doći ovdje i baš sve kontrolirati. Imali smo priliku zabiti drugi pogodak, individualno je to također bila naša dobra prezentacija. Inače, uvijek želim donijeti pozitivu u svoje okruženje, dečki to apsolutno zaslužuju i bilo je lako predvidjeti put kojim je ova momčad krenula. I sada sam sretan zbog kluba jer on uvijek stoji iza nas, baš kao i naši navijači. Stoga je ovo sretan dan za mene - kazao je trener Osječana.

image

Federico Coppitelli

RONALD GORSIC Cropix

Federico Coppitelli je, prema najavama, mijenjao u momčadi. Pušić je počeo na krilu, branič Hasić opet je zaigrao desnog beka s isključivom zadaćom da zauzda Goričana, a to je kvalitetno odradio. Soldo, pak, u zamislima trenera Osijeka ima drugačiju, ofenzivniju ulogu nego što ju je prošle sezone imao u Gorici ili što je, primjerice, ima u U21 reprezentaciji za koju je u posljednjem kvalifikacijskom ciklusu odigrao punu minutažu na poziciji “šestice”.

Tandem zadnjih veznih na Kranjčevićevoj su bili Mikolčić i Dantas koji se, doduše, često priključivao napadu i, pogotovo u prvom dijelu, potvrdio kako je riječ o igraču koji će praviti razliku. Portugalac je, između ostalog, suigračima kreirao dvije velike prilike, Pušiću i Jakupoviću, a točnost dodavanja bila mu je skoro stopostotna.

Jednostavan put

- Imali smo naše najbolje poluvrijeme do sada, ali opet znam da se izvana čini da se momčad postaje lako. Međutim, prije tri tjedna smo stavili unutra nove igrače i sada pokušavamo učiniti to da s njima najbolje funkcioniramo. Na poziciji “šestice” nastupili su Mikolčić i Dantas te smo cijelu utakmicu imali kontrolu nad loptom. I Soldo je također odigrao odlično svoju ulogu tako da smo sretni zbog toga i svi dečki zaslužuju čestitke. Nisam bio “pod zemljom” kada smo gubili jer je naš put i tada bio jednostavan za shvatiti. Imamo sada sedam bodova i trebamo nastaviti raditi da bismo i dalje pobjeđivali - zaključio je trener Bijelo-plavih.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 16:22