BIVŠI DINAMOVAC

Ivan Tomečak bez dvojbi uoči Modrih: 'Dečki i bez mene mogu do bodova u Maksimiru'

Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 05. listopad 2013. 17:36

Već nakon nekoliko ovosezonskih uvodnih europskih i domaćih ispita, riječki su navijači u onim toliko dragim ćakulama poslije utakmice bili puni hvale i respekta na račun Ivana Tomečaka.

Većeg komplimenta teško da i može biti. Ljudi koji ne možeš prevariti u 23-godišnjem Zagrepčanu prepoznaju i nogometnu i ljudsku kvalitetu. Prekjučer, kada je zbog ozljede s travnjaka morao izaći u 62. minuti, na noge se digla cijela Kantrida. Ivana Tomečaka se na Kvarneru - poštuje.

- Riječka je publika uvijek takva, razumije nogomet i navija za svoje - priča Ivan, par minuta nakon što će izaći iz bolnice.

Dijagnoza nije dramatična, ali nije ni vesela.

- Istegnuće uz, ne veliku, no ipak primjetnu rupturu aduktora. Nije tako strašno. Kroz tri tjedna trebao bih biti u pogonu. Pod tim ne mislim na treninge nego ono... Maksimalno spreman za 90 minuta. Naravno, ta tri tjedna su procjena, može biti i ranije i kasnije, ali bude li sve prema prognozama bit ću spreman taman za Lyon. Nema depre. Na prvu sam je uplašio da je problem znatno teži. To je dio profesije, sportaš i na to mora biti spreman. Ima i pozitive, malo ću se odmoriti.

Bili ste u sjajnoj formi, odigrali još jednu odličnu europsku utakmicu pa se ozlijedili - prije Dinama.

- Zbog toga mi je žao, no dečki i bez mene u Maksimir mogu ići po sva tri boda. Neću procjenjivati zašto mi u Europi možemo nakon dva kola imati bod dok je Dinamo na nuli, a mi smo igrali protiv znatno renomiranijih suparnika. Niti ću najaviti “Rijeka sigurno pobjeđuje”, ali da ćemo igrati na tri boda i da ih možemo osvojiti... U to nema sumnje. Dinamo je uzdrman, atmosfera im sigurno nije bajna, mi živimo divnu europsku jesen dok su oni poraženi i upravo će zbog toga biti još opasniji, još motiviraniji, baš onako - nabrijani da nas pobijede. S druge strane, naši su motivi samo gostovanje u Maksimiru plus činjenica da bi pobjedom i preskočili Dinama i zasjeli na vrh HNL-a. Dovoljno!

Reprezentacija? Sušić je pozvao Kvržića, a euro-vrijednost potvrđujete vi, Benko, Maleš, Vargić...?

- Ne budimo izbornici i ne pričajmo u novinama nego na travnjaku. Sigurno će doći vrijeme kad ćemo i mi s Kantride biti na glavnom popisu, ali ne smijemo se zanositi jer to je hrvatska reprezentacija za koju moraš još triput više “orati i kopati” ne bi li ušao umjesto ovih koji su već unutra. A unutra je puno majstora, prekaljenih i u inozemstvu dokazanih. Samo izbornik odlučuje i neka to radi u miru. Hrvatska je važnija od klubova iz kojih dolaze njeni reprezentativci!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 13:27