Damir Krajač/CROPIX
SPLITSKI JUNAK DANA

Bencun: 'Mater mi šalje poruku: Marko, sine, što si napravio kad me svi zovu...'

Mladi napadač ušao je u igru i s dva pogotka srušio Hrvatski dragovoljac
Piše: Alen OrlićObjavljeno: 21. listopad 2013. 22:04

Nakon pobjede u Kranjčevićevoj kod Hrvatskog dragovoljca (2-1), ugodno je saznanje da Tudorova momčad ima karakter, jer “bijeli” su se vratili iz rezultatskog zaostatka, a igrali su sve bolje, žešće i angažiranije kako se utakmica bližila kraju.

U takvoj igri uvijek iskoči pojedinac, a to je ovog puta bio Marko Bencun , Tudorov joker s klupe za pričuve koji je s dva gola donio preokret.

Dan poslije Bencun priznaje da je osjećaj fenomenalan i da ga još drži adrenalin utakmice koja je odlučena u finišu.

U Zagrebu kao kod kuće

- Ne mogu vam niti opisati taj osjećaj. Trebali biste ući u moju kožu da saznate kako se osjećam - rekao je Bencun.

- Presretan sam što mi je trener dao povjerenje i da sam to iskoristio na najbolji mogući način. Nadam se da je ovo novi impuls za momčad. Moramo nastaviti s pobjedama i ostati na prvom mjestu do derbija s Dinamom. A onda je sve otvoreno - dodaje 20-godišnji napadač Hajduka.

Hajduk je imao domaćinsku atmosferu u Kranjčevićevoj unatoč novom režimu HNS-a.

- Stvarno je bilo nešto posebno. Igrali smo u gostima pred četiri tisuće gledatelja, ali imali smo osjećaj kad igramo na Poljudu. Cijeli stadion je navijao za Hajduk.

Bencun ima zanimljivu priču. I životnu i nogometnu. On je Međugorac, iako je rođen u Metkoviću 9. studenoga 1992. godine. U Međugorju mu je obitelj. Rano je ostao bez oca Ivana, njemu je i posvetio ove golove. Otac je, kaže, najzaslužniji za njegovu nogometnu karijeru.

- Bez njega ne bih ni bio u Hajduku.

Mama Zdenka živi u Međugorju, vodi obiteljski pansion, a sinovi su nogometaši. Najstariji Mateo je pokušavao s nogometom, ali se na kraju odlučio za fakultet. Marko je u Hajduku, a najmlađi Luka je u kadetima Splita.

- Valjda sam ja najbolji nogometaš u obitelji, ali tko zna, možda će me prestići Luka... - smije se Marko Bencun.

Otkrio ga Krstičević

Kaže da je dobio brojne čestitke, a najoriginalnija je od mame. Ona nije ni gledala utakmicu, a poslala mu je poruku.

“Marko, sine, što si to napravio kad me svi zovu?”

Bencuna je s 15 godina otkrio Mišo Krstičević, a na njegovu preporuku skaut Dražen Mužinić Frfa doveo je mladića na Poljud.

Nije sve išlo lagano u njegovom nogometnom razvoju. Imao je tešku ozljedu koljena i dvije operacije pa je skoro preskočio cijeli juniorski staž. Godinu i pol nije igrao. Krstičević ga je lansirao među prvotimce, ali ga je i poslao na kaljenje u drugoligaša Primorac iz Stobreča. To baš nije bila epizoda koju će Bencun rado pamtiti. Iako mu je donijela iskustvo i kontinuitet igranja.

- Nije bilo lako, ali u Primorcu sam stekao određeno iskustvo. Nije bilo dobro jer smo ispali iz lige, ali tamo nitko nije bio stariji od 20 godina, a u drugoligaškoj konkurenciji treba vam nekoliko igrača koji su stariji i iskusniji.

Dobra atmosfera

Bencun kaže da mu je najdraži nogometaš Messi, a njegova je ambicija da se ustali u prvoj Hajdukovoj momčadi. I da što češće ponavlja ovakve partije kao što je to bilo u Kranjčevićevoj.

- Imamo odličnu konkurencijiu za svaku poziciju u momčadi. Puno je mladih igrača i svi žele igrati. To je dobro. Nema negativne atmosfere među nama. Čak naprotiv. Iako smo konkurenti, dobri smo prijatelji, posebno mi mlađi - kaže Bencun.

Mladi Hajdukov nogometaš uskoro će navršiti 21 godinu, ali odavno je morao odrasti.

- Živim s mlađim bratom u Splitu. Moram paziti na Luku. Idem mu i na informacije u školu. Provjeravam kakve su ocjene, a najvažnije je da su prolazne...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 01:32