JUNAK LOKOMOTIVE

Ante Budimir: 'Nije mi ovo najbolja igra, uzalud golovi kad smo na kraju izgubili'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 27. srpanj 2014. 10:11

Kada je Ante Budimir izlazio s travnjaka, Kranjčevićevom se prolomio kolektivni aplauz! Strijelcu tri gola počast su odali svi! Od BBB-a, običnih kibica sa zapadne tribine i novinara pa do svečane lože! Jer, ne zabija se svaki dan Dinamu tri gola, a Budimir je posložio kolekciju već do 38. minute. Poslije utakmice, kod nekih igrača Lokomotive primjetili smo ravnodušnost. Kao da im je bilo svejedno što su u tri minute prosuli povijesnu pobjedu protiv Dinama. Ne i kod Budimira. Na njegovu licu vidjeli smo silno razočarenje.

- Kako ne bih bio tužan? Imali smo sve a na kraju dobili ništa - priznao je junak večeri za kojeg kažu da je atipični nogometaš. Oni koji ga poznaju tvrde da je odan trima stvarima u životu; obitelji, nogometu i Bibliji. Da prvi dođe na trening i zadnji odlazi s njega. Skroman i ponizan. Na našu konstataciju da je odigrao možda i najbolju utakmicu u karijeri, Ante će samo slegnuti ramenima.

- Mislite? Bilo je tu dobrih utakmica, ova je možda jedna od boljih -.

Gradski derbi je završio s flasterom na bradi. Uspomena od Luisa Ibaneza.

- Bio je to duel nakon kojeg me udario u glavu. Sudac je to trebao vidjeti, baš kao i prekršaje Dinamovih stopera i Jerka Leka. A na koncu priče ja imam žuti karton. To mi je malo smješno ali ajde - iskren je napadač Lokomotive koji je golove posvetio svojim curama.

- Mami Janji i sestrama Renati i Ireni. Svakoj po jedan gol.

Junak naše priče nogometno je odrastao u Radniku iz Velike Gorice. Potom je imao kratku epizodu u Austriji gdje nije mogao igrati zbog problema s papirima. Preko Gorice je stigao do zaprešićkog Intera gdje ga je uočio Božidar Šikić. A da direktor Lokomotive ima nos za igrače mogu potvrditi imena Badelja, Vrsaljka, Lovrena, Ćorluke, Kovačića. I ovo ljeto je Šika uvjeravao ljude oko sebe da je Ante Budimir igrač za Dinamo. Nažalost, nisu ga slušali... Pitamo napadača tko je izgubio što taj transfer nije ugledao svijetlo dana.

- Ne znam! Ne živim u prošlosti već u sadašnjosti. Trenutno sam u Lokomotivi, sretan i zadovoljan s ovim što imam.

U posljednje vrijeme se naveliko pričalo kako će nastaviti karijeru u St. Pauliju. Njihov sportski direktor stigao je u Kranjčevićevu kako bi se na licu mjesta uvjerio u Budimirove kvalitete. Međutim, saznajemo kako se vratio u Hamburg neobavljenog posla.

- Bundesliga? Rekao sam ljudima koji se brinu o mojoj karijeri da bih htio novi izazov u karijeri. Želim se razvijati i kao osoba. Nemojte me krivo shvatiti. Lokomotiva mi je puno dala, ali tako se osjećam. A ako i ostanem, neće mi biti krivo jer, ponavljam, živim u sadašnjosti - završio je Budimir koji će možda do Bundeslige okolnim putem. Prijelazni rok traje do kraja kolovoza a pet pogodaka Ante Budimira u 180 HNL minuta ne može se ignorirati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 16:05