LOKOSI BEZ NAPADAČA

Mamić se predomislio: Budimir neće u Dinamo, za milijun eura otišao je u St. Pauli

Zašto Budimir nije završio u Dinamu, iako je sve već praktički bilo dogovoreno? Jasno je da novac nije bio tema, zna se tko ima pravo prvokupa na Kajzerici
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 03. kolovoz 2014. 20:29

Ante Budimir ipak ne ide u Maksimir, nakon 99 utakmica i 39 golova u Hrvatskom prvenstvu i kupu, opet odlazi u inozemstvo. Nova destinacija mu je St. Pauli!

- Što se nas tiče, bilo nam je najvažnije da igrač bude zadovoljan i da dobijemo maksimalni mogući iznos za odštetu u ovome trenutku - kaže izvršni direktor Lokomotive Dennis Gudasić.

Bila je posljednjih dana velika gužva oko Budimira, ponude su stizale sa svih strana, vrlo ozbiljno zagrizao je i moskovski Dinamo. No Budimir ide tamo gdje je i želio ići. Prije više od dva tjedna, nakon što su SN ekskluzivno objavile da je Lokomotiva dobila konkretnu ponudu od njemačkog drugoligaša, Ante Budimir nam je kazao:

- Neću lagati, volio bih da se klubovi dogovore i da karijeru nastavim u St. Pauliju. Želja mi je igrati pred punim bundesligaškim tribinama.

No sam je malo zakomplicirao stvari, prvo je zabio dva gola u Osijeku, potom tri Dinamu u Kranjčevićevoj. I digao si cijenu. St. Pauli je prvobitno nudio oko 800.000 eura (uključujući i razne bonuse), no Lokomotiva je nakon sjajnog starta sezone za napadača koji je 22. srpnja napunio 23 godine tražila više. Sportski direktor hamburškog kluba Rachid Azzouzi očito je uporan tip. Čvrsto je zagrizao i nije puštao, s čelnicima Lokomotive pregovarao od Zagreba do Aalborga, gdje se na Dinamovoj kvalifikacijskoj utakmici u Ligi prvaka susreo s Božidarom Šikićem i Dennisom Gudasićem, direktorom i izvršnim direktorom kluba s Kajzerice, a našli su se na odšteti od milijun eura.

- Presudila je njemačka upornost - kaže Gudasić.

Zašto Budimir na kraju nije završio u Dinamu, iako je sve već praktički bilo dogovoreno? Jasno je da novac nije bio tema, zna se tko ima pravo prvokupa na Kajzerici. Nije teško zaključiti da je presudnu ulogu odigrao Zoran Mamić. Da je on inzistirao, Budimir bi već danas bio igrač Dinama. No, Dinamov trener i sportski direktor očito je odahnuo nakon što je Duje Čop zabio hat-trick Zadru u subotu. Čop je prva Dinamova špica, doveden je skupi Portugalac Wilson Eduardo, a mlađi Mamić vjerojatno će još koju šansu dati Dejanu Radonjiću. Budimira nije vidio neophodnim, a ni mladom napadaču željnom igre takva opcija nije bila neodoljiva. Umjesto neizvjesnosti statusa u Maksimiru, čeka ga status glavnog centarfora Gusara iz St. Paulija.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 13:46