Drago Sopta / Cropix
GORAN VUČEVIĆ

'Želim da dečki u Maksimiru odigraju muški i pokažu koliko vrijede... Makar izgubili'

'Mislio da ćemo dobiti dva pojačanja, da će momčad imati dvije prave klase, igrače koji bi dali kvalitetu više. Međutim, to se nije dogodilo. Zbog toga smo stvorili radnu atmosferu'
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 08. veljača 2011. 23:14

Tri neriješena rezultata i jedna pobjeda rezultatski je rezime Hajdukovih priprema u Turskoj . U utorak poslijepodne Bijeli su se vratili iz Beleka, raskoš hotela Gloria Golf zamijenili su Poljudom gdje će se pripremati posljednja dva i pol tjedna do početka proljetnog dijela prvenstva. Što su Bijeli pokazali u četiri utakmice, koliko je trener zadovoljan igrom i rezultatom?

- Zadovoljan sam. Točno kako sama riječ kaže. Bez neke euforije, ali i bez problema koji bi nas dublje mučili. U startu sam mislio da ćemo dobiti dva pojačanja, da će momčad imati dvije istinske klase, igrače koji bi dali kvalitetu više. Međutim, to se nije dogodilo. Može reći da smo stvorili radnu atmosferu.

U prijevodu, radna atmosfera daje i radnu momčad?

- Da, umjesto velike momčadi, mi imamo momčad bez zvijezda. Pravu radnu momčad.

Što će biti forte Hajduka na proljeće? Na čemu ćete temeljiti igru?

- Trka, agresivnost i borbenost kompaktne cjeline. To će biti naši glavni aduti za proljeće.

Umjesto Senijada Ibričića, desetku danas nosi Dinko Trebotić, 20-godišnjak koji je zasjao punim sjajem na pripremama u Turskoj. Vučević je zaista bio sretan vidjevši kakve su Trebotićeve mogućnosti.

- Trebotić je jedan od igrača koji su na pripremama u Turskoj iskočili u prvi plan. Vukušića neću isticati jer Vukušić je naša konstanta još od prošle jeseni. Franko Andrijašević je napravio najveći pomak, čak bi se moglo reći da je veliki dobitnik zimskih priprema. Osim njima, sve pohvale idu i vrataru Lovri Kaliniću. Zaista je pokazao da se radi o velikoj perspektivi među vratnicama.

Na Poljudu se ipak primarno traži rezultat i teško je uzeti vrijeme i strpljenje kao dva saveznika u stvaranju momčadi. Vučević je svjestan da će rezultat biti ključ hajdučke priče na proljeće. Dinamo je vodeći sa pet bodova prednosti, ali hajdukovci nisu gledali Modre u Turskoj. Zagrepčani su pak pozorno pratili Bijele, pa je Vahid Halilhodžić dao velike komplimente Bijelima za pokazanu igru protiv Lecha.

- Drago mi je zbog Vahinih komplimenata, ali nama je utakmica s Interom najvažnija u ovom trenutku. Trebamo prvenstvo otvoriti pobjedom, ali jasno nam je da je derbi u Maksimiru ključna utakmica proljeća.

Vučević je već jednom u Maksimiru pokazao kako se igra s Dinamom. Imali su Modri tada, u rujnu 2008. godine, čak osam bodova prednosti, pa su Bijeli bez ikakvog kompleksa došli u Maksimir i očitali lekciju Dinamu.

- Nemojte zbog toga reći da me ide u Maksimiru, bila je to samo jedna utakmica. Ali, ponovno ću inzistirati da u Zagrebu odigramo mušku utakmicu. Pokazati koliko znamo i možemo, pa makar izgubili. A vjerujem da nećemo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 06:34