PARIŽANI UOČI DINAMA

Ancelotti: 'Dat ćemo svoj maksimum!'; Matuidi: 'Prazne tribine? Nije naš problem'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 23. listopad 2012. 21:04

Ozbiljno lice Carla Ancelottija bilo je pred novinarima. Ili je dobar glumac ili je uistinu utakmicu u Maksimir s punim poštovanjem prema suparniku. Naravno da europski protivnici koji stižu ovdje očekuju 'berbu', Dinamo ipak ima takvu reputaciju, ali Ancelotti se stvarno doimao opreznim.

- Ovdje ćemo dati sve od sebe, moramo dati sto posto. Igramo u Ligi prvaka, tu nema opuštanja, svi moraju igrati najbolje što mogu. Tako ćemo i mi protiv Dinama dati svoj maksimum, upotrijebiti sve kvalitete. Nakon poraza u Portu, ovo je za nas vrlo važna utakmica, samo nas pobjeda vraća na pravi put. Zato ćemo dati sve da pobijedimo, nema nikakvog podcjenjivanja - rekao je Carlo Ancelotti.

- Logično je da nakon tog poraza u Portu postoji pritisak na našim leđima, da mi jednostavno moramo pobijediti, želimo li proći u drugi krug. A to jest naš primarni cilj. Međutim, točno je i da mi nemamo iskustva u Ligi prvaka, ovo je drugačije natjecanje, u njemu svi imaju šansu - kaže trener PSG-a.

Kao da su mu Francuzi malo i zamjerili izjavu, nakon pobjede u Reimsu, da PSG još nije spreman otići do kraja u Ligi prvaka. Protumačili su to pomanjkanjem ambicija, što je, s obzirom na veliko ulaganje, u najmanju ruku čudno.

- Istina je, rekao sam to, ali pritom ne mislim da nemamo ambicija. Jednostavno, stvar je u tom, već spomenutom iskustvu. Mi imamo problema što nismo dosad puno igrali u Ligi prvaka, ali nam baš zato svaka utakmica dobro dođe da nešto naučimo. Kao što smo, vjerujem, naučili i u Portu. Ja ne znam koliko mi možemo napraviti u Ligi prvaka, ali prvi nam je korak proći skupinu, to moramo učiniti. A poslije, vidjet ćemo, utakmicu po utakmicu... A da bismo prošli skupinu moramo pobijeđivait, to je naš jedini cilj u Zagrebu.

Ibrahimović se doimao umornim u Reimsu, hoće li moći igrati i biti udarna snaga PSG-a u Maksimiru?

- Pitao sam ga nakon utakmice kako se osjeća, je li dobro. Rekao mi je da je sve u redu, da je spreman za utakmicu.

Matuidi: Prazne tribine nisu naš problem

Blaise Matuidi, veznjak kojega 'školuje' pomoćni trener Claude Makelele, danas je jedan od najbolji igrača PSG-a, važna Ancelottijeva karika.

- Puno mi pomaže Makelele, on je igrao na istoj poziciji, ima iskustva i svojim mi savjetima ulijeva samopouzdanje - rekao je francuski reprezentativac Matuidi, koji se ne brine zbog ambijenta u Maksimiru. Osim što neće biti Dinamovih, neće biti niti većine PSG-ovih navijača.

- To nije moj problem, mi imamo svoj cilj, a to je pobjeda u ovoj utakmici. Bit će teško jer svaka je momčad u Ligi prvaka motivirana, posebno kad im dolazi momčad poput PSG-a. Međutim, nas zanimaju samo tri boda, ne gledamo što se događa izvan travnjaka - rekao je Matuidi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 01:27