Drago Sopta / Cropix
PORUKA 'DAMAMA'

'Alen Halilović nije na prodaju! Juventus niti bilo koji drugi klub ne treba ni dolaziti'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. svibanj 2012. 14:16

Iz Dinamu su jučer reagirali na informaciju da Juventus dolazi po a Alena Halilovića...

- Nama se u klub nitko iz Juventusa nije javio. Možda su ljudi iz Torina pričali s roditeljima ili menadžerima, ali s nama nisu. Nisu niti trebali, jer Alen Halilović sigurno ostaje u Dinamu! On je vezan za naš klub i tako će ostati. Prema tome, Juventus niti bilo koji drugi klub ne treba dolaziti u Zagreb - kazao je sportski direktor Dinama Zoran Mamić.

Hrvatska 1. srpnja slijedeće godine ulazi u EU. Pa će tako i hrvatski igrači krenuti na europsko tržište. Granica koju je postavila FIFA da se igrač za inozemni klub u koji prelazi ne može registrirati do 18. godine, od slijedeće godine spušta se na 16 godina.

- Pouzdano znam da Talijani u niskom startu čekaju da Hrvatska uđe u EU. Primjerice, u Sloveniji gotovo svi ponajbolji juniori igraju u inozemstvu. Slijedeći tjedan imamo sastanak Stručne komisije, pokušat ćemo zaštiti hrvatske klubove, ali problem će biti velik. Nisu problem Juventus ili Halilović, jer Alen ostaje, već činjenica da će neko Ascoli, Empoli ili Klagenfurt ponuditi 500 eura više od Dinama ili Hajduka, pa će klinci odlaziti u inozemstvo na vagone, a na vagone će i propadati! - kazao je direktor Dinamove škole Romeo Jozak.

Kako ćete se zaštiti od tržišta?

- Dinamo će se zaštititi ugovorima, ne znam kako će ostali, vjerojatno će nekima biti teže...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 10:34