Ronald Gorsic / CROPIX
TURNIR MLADEN RAMLJAK

Dinamu naslov nakon penala, Hajduk od 38. minute igrao s igračem manje

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 10. lipanj 2012. 20:48

Bilo je za svaku pohvalu, pravi finale, predstava kakve kronično nedostaju našem nogometu. I kakvu je 10. izdanje turnira 'Mladen Ramljak’ i zaslužilo. Sjajno, ne samo na travnjaku, nego i na tribinama Hitrec-Kaciana. Oko 2500 ljudi, u jednom su trenutku njih trojica viknula: 'Hajduk, Hajduk!’ I ništa im se nije dogodilo, osim što su ustala druga trojica i viknula: 'Dinamo, Dinamo!’ Maksimir je i gromoglasno zapljeskao Hajduku na kraju susreta, kad su Bijeli dobili pehar za drugo mjesto.

A utakmica je stvarno ponudila sve što jedan derbi Dinama i Hajduka mora ponuditi. Drama, (sumnjivi) jedanaesterac, crveni karton, pregršt prilika i nekoliko fenomenalnih pojedinaca. Prvo ćemo istaknuti Fabjana Tomića. Hajdukov vratar branio je čuda, teško je probrojiti što je sve skinuo Dinamovim igračima. Hajduk je, zbog drugog žutog kartona Deanovića, od 38. minute igrao s igračem manje, a kad su njegovi suigrači gubili dah, Tomić je bio neprobojna brana. Kapitulirao je samo jednom, s bijele točke, zabio mu je Jozo Šimunović, nakon što je srušen Alen Halilović.

Bijeli su protestirali, čudili se što je sudac Fran Jović pokazao na bijelu točku, ali Šimunović nije brinuo, rutinski je zabio za vodstvo Modrih. Minutu prije no što su ostali bez Deanovića, Splićani su izjednačili, golom Kovačića, a onda cijelo poluvrijeme igrali s desetoricom i izborili raspucavanje jedanaesteraca. Ne samo da su igrali s desetoricom, nego su još i ostali bez ponajboljeg igrača, Tonćija Mujana, kojemu je u jednom startu iskočilo rame i morao je napustiti teren.

A uz Tomića prvo je ime utakmice bio Alen Halilović. Iako je igrao za stariju generaciju, nametnuo se kao glavna zvijezda na terenu, bio začetnik svih Dinamovih akcija. Pokazao je neupitan talent, prolazio je kroz Hajdukovu obranu kao kroz papir, ali pokazao je i da neke stvari još treba naučiti. Nekoliko puta iskazao se i po sebičnosti, umjesto da asistira za gol, pucao je, a i u obrani još uvijek premalo 'gine’. Nakon uzdaha poslije sjajnih akcija s tribina su se mogle čuti i psovke zbog tih dječačkih hirova. Treba ga pohvaliti, ali i pokuditi dok još nije kasno.

DINAMO - HAJDUK 5-4 (1-1)

ZAGREB Igralište Hitrec-Kacian. Gledatelja 2500. Sudac Fran Jović (Zagreb)

STRIJELCI: 1:0 - Šimunović (10-11m), 1:1 - Kovačić (37).

JEDANAESTERCI: 2:1 - Šimunović, Kušeta - Mikulić brani, Pavičić - Tomić brani, 2:2 - Pašalić, Halilović - Tomić brani, 2:3 - Hajder, 3:3 - Alvir, Prce - Mikulić brani, 4:3 - Špehar, 4:4 - Cipetić, 5:4 - Prenga, Bašić - Mikulić brani.

DINAMO: Mikulić - F. Leko (od 71. M. Čakarun), Prenga, Šimunović, Marotti (od 41. Mišić) - Pavičić, Halilović, H. Plum (od 60. Alvir) - Ivančić, Kolar (od 55. Špehar), L. Leko. TRENER: Igor Cvitanović.

HAJDUK: Tomić - Deanović, Milić, Prce, Lučić - Bašić, Kovačić (od 65. Cipetić), Pašalić, Mujan (od 48. Barač) - Kušeta - Hajder. TRENER: Hari Vukas.

CRVENI KARTON: Deanović (38 - drugi žuti karton).

Linker
24. rujan 2024 12:26