Split , 290310.Stadion NK Hajduka u Poljudu.Press konferencija trenera NK Hajduka Stanka Poklepovica i igraca NK Hajduka Anasa Sharbinija. Na fotografiji: trener NK Hajduka Stanko Poklepovic i igrac Nk Hajduka Anas Sharbini.Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
 Vladimir Dugandzic / CROPIX
ŠPACO ČEKA ODLUKU

'Ako me se takne, bit ću rigorozan u reakciji! Kazne li Anasa, to je onda neka igra'

'Sucu sam se obratio vrlo fino i uljudno da mu objasnim kako nema prava moje igrače zvati bahatima. Nije bilo razloga da me prijavi i zbog toga sam vrlo ojađen i pogođen'
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 13. listopad 2010. 14:54

Danas je Hajduk opet pred sudom, s nestrpljenjem iščekuje što će kazati Krešimir Vlajčević, disciplinski sudac HNL-a. U Vlajčevićevoj su fascikli predmeti protiv Stanka Poklepovića i Tonća Gabrića što ih je prijavio sudac Domagoj Ljubičić zbog prigovora nakon utakmice protiv Karlovca, te Anas Sharbini s dodatnim očitovanjem zbog reakcije kontra Marija Sačera igrača Varaždina, a što je u igri sudac Ante Vučemilović sankcionirao samo žutim kartonom. Napokon, Hajduk se i kao klub nalazi na popisu Vlajčevićevih današnjih obveza, zbog dimne zavjese i privremenog prekida utakmice što su u Karlovcu izazvali njegovi navijači. Stanko Poklepović je žestok u iščekivanju presude.

- Ako me se takne, bit ću rigorozan u svojoj reakciji, na sve moguće načine ću se oduprijeti i suprotstaviti, te osporavati eventualnu kaznu. Spreman sam zadovoljštinu tražiti čak i građanskom parnicom, jer apsolutno nikakvu kaznu ne zaslužujem. Gospodinu sucu sam se obratio vrlo fino i uljudno da mu objasnim kako nema prava moje nogometaše zvati bahatima. Nije bilo razloga da me prijavi i zbog toga sam vrlo ojađen i u duši pogođen – objašnjava nam trener Hajduka.

To je objasnio i u dopunskom izvješću, a prijavljen je i Tonći Gabrić, on je navodno nešto usputno dobacio sucu Ljubičiću. Što je Gabrić stavio u dopunsko izvješće?

- Nisam opsovao suca! To je istina i to sam poslao u dopunskom očitovanju – kaže nam trener vratara ‘bijelih’.

Nešto je delikatniji slučaj Anasa Sharbinija, odvjetnik Hajduka Vinko Radovani pozabavio se da ga pismeno obrani pred Vlajčevićem i objasni da se za isti prekršaj ne može davati dvaput kazna. Sudac s utakmice (Vučemilović op. a.) je napisao da ga je zbog nesportskog ponašanja prema protivničkom igrača kaznio žutim kartonom. Dakle, svoju mjeru je izrekao i ne vidim da bi se Anasu mogla kačiti dodatna kazna – objasnio je Radovani.

U Hajduku se isto pribojavaju da bi mogli biti prvi na kojima bi se primijenilo tzv. kažnjavanje na osnovu snimke, dosad nije bila praksa da se naknadno igrači kažnjavaju zabranom igranja. Novčano da, kao prije dvije sezone Jurica Buljat koji se udarao s Matijom Smrekarom, a sudac Ivan Bebek to nije vidio, pa ni sankcionirao na licu mjesta. Obojica su platila globu, ali su redovito nastupali. Stoga je vrlo zanimljivo kako će danas proći Anas Sharbini. I sam se jučer pred novinarima poslije treninga raspitivao ‘kakva će mi biti kazna’.

Poklepović je ponudio svoje objašnjenje, već je govorio kako je mlađi Sharbini ‘anđeo’. Da je Anas čuveni Omar Sivori bio bi ‘anđeo garava lica’ kako su zvali nekoć prvog igrača svijeta (između Di Stefana i Pelea op. a.). Špaco o Anasu kaže:

- Ako njega kazne to je neka igra, ne mogu to shvatiti. On je bio iritiran prekršajem, a Sačera nije udario, makar je zamahnuo nogom. To je možda bila namjera, ali nije bilo udarca. Zato mu je sudac i dao žuti karton, jer je sve to dobro vidio. Anasa treba zaštititi, njemu u posljednje vrijeme dribling ne ide kako bi htio i to ga muči, to je grop u njemu. On je igrač kojega udaraju, a nije on taj koji udara, koji će se tuć’...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 02:23