Joško Ponoš / Cropix
ŠPACI UKOR

Anas dvije utakmice 'out': 'Kad su kazne u pitanju, uvijek se počinje od mene!'

Disciplinski sudac Prve HNL Krešimir Vlajčević kaznio je Anasa Sharbinija s dvije utakmice zabrane igranja i 8.000 kuna zbog udaranja igrača Varaždina Marija Sačera
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. listopad 2010. 19:03

Disciplinski sudac Prve HNL Krešimir Vlajčević nakon provedenog disciplinskog postupka kaznio je igrača Hajduka Anasa Sharbinija s dvije utakmice zabrane igranja i novčanom kaznom u iznosu od 8.000 kuna zbog udaranja igrača Varaždina Marija Sačera na utakmici 9. kola Hajduk-Varaždin. Sudac utakmice Ante Vučemilović za učinjeni prekršaj Sharbinija je propustio isključiti već mu je pokazao samo opomenu i to za “nekorektan odnos prema protivničkom igraču”. Sharbini je u ovom prvenstvu već bio isključen i to u 8. kolu na utakmici Rijeka-Hajduk, a disciplinski sudac tada ga je kaznio s jednom utakmicom zabrane igranja i 6.000 kuna novčane kazne.

- Razočaran sam, ja sam prvi igrač koji je kažnjen na temelju video-snimke. Sačera nisam ni dotaknuo, na snimci taj događaj izgleda puno ružnije nego što se u stvarnosti zaista dogodio. Nažalost, kada su kazne u pitanju, uvijek sve počinje od mene. Tako je bilo u mladoj reprezentaciji, a tako se nastavlja i u Hajduku - komentirao je Anas Sharbini, a posebno je bio ljut Joško Svaguša koji je najavio žalbu.

Trenera Hajduka Stanka Poklepovića disciplinski sudac kaznio je ukorom zbog neprimjerenog prigovora sucu Ljubičiću po završetku utakmice Karlovac-Hajduk dok je trenera vratara Tonči Gabrića zbog vrijeđanja i psovanja suca kaznio s novčanom kaznom u iznosu od 2.000 kuna.

Zbog prekida igre na istoj utakmici zbog dima nastalog nakon bakljade koju su napravili navijači Hajduka sa po 5.000 kuna kažnjeni su Karlovac (kao organizator propustio pregledati gledatelje i oduzeti pirotehnička sredstva) i Hajduk (odgovornost za ponašanje svojih navijača).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 04:15