TRENER LYONA, REMI GARDE

'Ako Kelava bude branio kao protiv Reala, onda će nam biti teško probiti Dinamo'

'Mi želimo pobijediti Dinamo, baš kao što smo u subotu željeli pobijediti Bordeaux, ili Ajax u Amsterdamu. Dat ćemo se što možemo, a vidjet ćemo što će nam to donijeti'
Piše: Dragan ZubovićObjavljeno: 26. rujan 2011. 17:34

Dok smo čekali Lyonov trenera Remija Gardea da dođe na dogovoreni intervju za Sportske novosti, u uredu glasnogovornika kluba na francuskoj televiziji smo gledali kratki sažetak utakmice Arsenal - Bolton (3:0) pa smo umjesto o Lyonu i Dinamu, intervju započeli s Arsenalom. Remi Garde igrao je u Arsenalu od 1996. do 1999. godine, osvojio je dvostruku krunu (prvenstvo i kup 1998.) i bio je prvi stranac u povijesti kluba, koji je nosio kapetansku vrpcu.

Hoće li hrvatski reprezentativni srednji branič Dejan Lovren zaigrati u početnom sastavu Lyona protiv svoga bivšeg kluba Dinama? Protiv Bordeauxa je igrao, a tri dana ranije na gostovanju kod Caena bio je na klupi. Vjerojatno ste ga odmarali?

- Ova je utakmica za Lovrena posebna i bit će pod posebnim pritiskom, puno većim nego na drugim utakmicama jer se radi o važnom dvoboju protiv njegova bivšeg kluba. Još nisam odredio početni sastav i stoga je prerano reći hoće li Lovren protiv Dinama nastupiti ili ne. Međutim, sigurno je da će biti u skupini igrača koji konkuriraju za sastav. Inače, Lovren napreduje, igra sve bolje.

U ovoj skupini favorit za prvo mjesto je Real Madrid. Koliki su izgledi Lyona i Dinama za plasman u osminu finala?

- Real Madrid je favorit za prvo mjesto u skupini, a ujedno on je jedan od najvećih favorita Lige prvaka zajedno s Barcelonom. Iako neki francuski i strani mediji u svojim analizama i prognozama ističu da je Lyon favorit za drugo mjesto u skupini, osobno mislim da za drugo mjesto podjednake izglede imaju sve tri momčadi. Dakle, Lyon, Ajax i Dinamo jer se radi o momčadima podjednake kvalitete.

U Hrvatskoj je dosta ljubitelja nogometa pesimistički mislilo prije dvoboja Dinamo - Real Madrid (0:1) da će Dinamo primiti puno golova protiv Reala. Na kraju je ispao minimalan poraz pa su neki odmah otišli korak dalje vjerujući da je to jako dobra najava za nove utakmice u skupini, a posebno Dinamovo gostovanje u Lyonu.

- Da vam iskreno kažem, nisam bio iznenađen minimalnim porazom Dinama od Reala jer, ponavljam, Dinamo je dobra momčad. Ipak, treba dodati - tko zna kako bi sve to završilo da na vratima nije bio sjajni vratar Kelava. Naime, on je svojim obranama spasio nekoliko sigurnih golova. Ako Kelava bude branio kao protiv Reala, onda će nam biti teško probiti Dinamo. Međutim, Dinamo je i u polju znao namučiti igrače Reala, što je samo potvrda da sam u pravu kada kažem da je momčad iz Zagreba kvalitetna i da nemamo status favorita kada je Dinamo u pitanju.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 12:54