Drago Sopta/Cropix
ARGENTINAC PROIGRAO

Calello: Bio mi je šok prvi put doći u Zagreb. Bilo je tmurno i sivo, teško mi je sve to palo...

'Moj posao nije zadovoljiti nikoga drugoga osim svog trenera. Vaha je želio da igram više prema naprijed, Kruno traži da igram više u obrani, da čuvam svoju poziciju'
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. rujan 2011. 21:45

Adrian Calello je u Dinamo stigao prije skoro tri godine, točnije u siječnju 2009. godine. Danas se sa smiješkom sjeća tih dana.

- Šokirao sam se kad sam sletio u Zagreb. Bilo je tmurno, hladno, mirisalo je na snijeg. Potpuno drukčija klima od one u Argentini. Ti prvi dani su mi bili užasni, teško se bilo priviknuti. Kad su mi kazali da me želi Dinamo, znao sam kamo idem. U školi sam učio o ratu između Hrvatske i Srbije, pa sam tako i čuo za vašu zemlju. Isto tako sam znao da je sigurna, da se u njoj igra dobar nogomet. Nisam se premišljao, s veseljem sam spakirao stvari.

Kad je u pitanju Calello, cijelo vrijeme su se pred njegovim imenom koprcali upitnici. Mnogi su se pitali je li to zaista igrač za Dinamo, je li on dovoljno dobar za europske ambicije maksimirskog kluba?

- Moj posao nije zadovoljiti nikoga drugoga osim svog trenera. Obavljam ono što trener od mene traži. Naravno, stalno radim na sebi, pokušavam igrati najbolje što mogu. Kod različitih trenera su postojali različiti zahtjevi kad je u pitanju moja igra. Vaha je želio da igram više prema naprijed, Kruno traži da igram više u obrani, da čuvam svoju poziciju, da brzo distribuiram loptu.

Igrate li u ovom trenutku najbolji nogomet u svojoj karijeri?

- Ne mogu kazati igram li upravo sada najbolji nogomet, no, osjećam se odlično, tjelesno i psihološki. Zato i igram tako dobro.

A kako će biti u Lyonu?

- Lyon igra jako dobro, gledao sam ih protiv Bordeauxa. Ali posebno sam obraćao pozornost na njihovu obranu. Tu nisu toliko dobri. Pokušat ćemo dati sve od sebe, odigrati odlično kao protiv Reala. Možda će netko pomisliti da svašta pričam, ali vjerujem da možemo pobijediti Lyon na Gerlandu i uzeti sva tri boda!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 16:37