Damir Krajač/CROPIX
ANTE ČAČIĆ TVRDI

'Ako je Krstanović odglumio taj jedanaesterac, onda ima kapacitet za Oscara!'

Piše: ArhivaObjavljeno: 18. ožujak 2012. 23:15

“ Uzeo sam im devet bodova u ovoj sezoni”, dočekao nas je Ante Čačić dan nakon derbija u Maksimiru.

Osim ovih subotnjih, znamo i za tri boda koje je dobio za trijumf Lokomotive nad Splićanima. Dakle, računica je šest bodova.

- A ne! U izravnom derbiju bodovi su dvostruki. Da je Hajduk dobio utakmicu, bilo bi sedam razlike, a ovako je 13 - nije se dao Čačić.

Kako bilo, nakon derbija u Maksimir se vratila rutina. Ekipa je imala lakši trening, a trener je priznao da mu se nije svidio Hajdukov stil igre u Maksimiru.

- Očekivao sam otvorenu igru jer nisu imali što izgubiti, a oni su se branili s deset igrača. Vrsaljko mi se požalio da ne zna što da radi jer Sharbini čuva njega umjesto da je obrnuto - smije se Čačić koji se osvrnuo i na dvojbeni kazneni udarac nakon kojega je Dinamo okrenuo utakmicu.

- Nema dvojbe, sudac je bio tri metra od događaja i imao je bolji kut od kamera. Drugo, u Zagrebu nisu padali Martićevi zvončići da bi Krstanović bio pogođen nekim šrapnelom, a i na treningu mi je svaki dan i nisam stekao dojam da boluje od padavice. Uostalom, ako je to odglumio, onda ima kapacitet za Oscara - slikovito je rekao trener Dinama.

Nakon utakmice na mobitel su počele stizati čestitke za naslov prvaka, ali on tvrdi da je to tek manji dio zacrtanog plana.

- Ne osvojiti naslov s ovakvom širinom kvalitetnog kadra bilo bi čudno, ali vi znate da sam ja u prvom istupu rekao da je moj san dočekati europsko proljeće s Dinamom.

Sjećamo se Čačićeva obećanje da će Dinamo na proljeće pružiti veseli i lepršavi nogomet. No, modri su još pod kočnicom.

- Činjenica je da proljeće još uvijek nije nastupilo. Tek će krenuti vegetacija, maksimirski travnjak bit će sve bolji, a s njim i igra Dinama - obećao je Čačić. Živi bili...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 08:32