Boris Kovačev /CROPIX
BALAKOV NAKON DERBIJA

'Ostane li momčad zajedno, sljedeće godine osvojit će naslov. Ne bojim se smjene!'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 19. ožujak 2012. 11:56

Hajduk se iz Zagreba preselio u kišnu Opatiju. Brzo se prestalo razgovarati o greškama Bebeka i tragično izgubljenom derbiju. Štoviše, nedjelja na Kvarneru unatoč porazu neočekivano je podigla raspoloženje Balakovu do te mjere da je bez oklijevanja u hotelu Adriatic novinarima ponudio poruku vjere i nade za svijetlu budućnost Hajduka:

- Zadovoljan sam svojim igračima te potpuno odgovorno tvrdim - ako ova momčad ostane zajedno godinu dana, Hajduk će sljedeće godine osvojiti naslov prvaka!

Eufiorični optimizam bez ustručavanja, iako je jasno da je Hajduk u takvim financijskim problemima da bi već danas prodao Anasa, Vukušića ili nekog trećeg igrača, za kojeg bi dobio ponudu. Ali Balakov ima svoju viziju i želju. I nije to bilo sve od Balakova 'dan poslije’. Osim što je ponudio slatko obećanje, navijačima se zahvalio na golemoj podršci u derbiju, pa je preko klupskog glasnogovornika Ante Bilića dao i službenu izjavu.

- Uvjerivši se tijekom proteklih 10 mjeseci u kakvom okruženju djeluje, a uz sve i nevjerojatnu ljubav i potporu navijača, te njihov pljesak našim igračima nakon poraza u Maksimiru, tek sad slobodno mogu kazati kako u potpunosti shvaćam uzrečicu: “Hajduk živi vječno”. Onakvu potporu kakvu smo imali u Maksimiru, s obzirom na poraz i zaostatak za Dinamom, nikad u karijeri nisam doživio. Bez obzira na činjenicu da nam je sada prvo mjesto daleko, prije svih su naši navijači zaslužili da se u svakoj utakmici do kraja borimo kao da je odlučujuća - kazao je Balakov.

Nije slučajno izabrao dan nakon derbija za slanje poruke o navijačkoj odanosti i svijetloj budućnosti Hajduka. Umjesto priče s naslovom 'strah od otkaza’ nudi Balakov svoj plan za budućnost. Kao da poručuje 'ostavite me, ja znam kako ćemo dalje’. Međutim, klupski čelnici još nisu definirali stav glede njegovog statusa. Prepoznao je Balakov trenutak i u tom vakuumu pozvao navijače„u pomoć.

- Ne strahujem od smjene, ja pošteno radim svoj posao - kazao je Balakov.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 04:16