Ante Čizmić/CROPIX
SRNA PRIZNAO

'Ako Hrvatska bude igrala kao protiv Švicarske nema šanse da idemo u Brazil'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 16. kolovoz 2012. 12:32

Gubila je Hrvatska uvjerljivo prijateljske utakmice, Nizozemska je u Splitu dobila 3:0 prije četiri godine, Švedska prije 5,5 mjeseci sa 3:1 u Maksimiru, ne mora to na kraju biti loše. Ako se izvuku pravi zaključci. Štimac je htio novu igru, kombinatornu, po uzoru na Španjosku, s mnogo ofenzivaca i manje defenzivaca, to je ostavilo goleme prostore koje su suparnici odlično koristili.

Igrači nisu tražili alibije, kapetan Darijo Srna je kazao:

- Bilo je jako loše, mislim da gore ne može. Dobro je ukoliko ćemo uzeti pouke iz ovoga, znamo što nas čeka za dvadeset dana, to je teška i zahtjevna skupina. Ako Hrvatska bude igrala kao sinoć nema nikakve šanse ići u Brazil. Treba biti objektivan i realan i reći da su zvižduci bili zasluženi, čak ih je bilo i malo. Moramo podignuti glavu, svi znao što i koliko Hrvatska može. Našli smo se nekoliko puta u ovakvim situacijama. Došao je novi izbornik, postavio neke nove zahtjeve ispred nas, oni ovaj put nisu urodili plodom, ali imamo vremena da razmislimo, stožer također da razmisli i povuče poteze koji će biti pozitivni za ekipu.

Ivan Rakitić je prokomentirao:

- Moramo se spremiti za kvalifikacije. Pozitivno je što je Eduardo zabio dva gola, jedino to. Nismo podcjenili Švicarsku, ali nismo bili pravi. Važno je da analiziramo pogreške kako bismo u rujnu bili bolji.

Stipe Pletikosa je govorio:

- Ne treba bježati od odgovornosti, nije to dobro izgledalo, ali treba iz ovog izvući korist. Izbornik je stavio nove zahtjeve, zvižduke smo apsolutno zaslužili. Nije dobro kad se izgubi, ali ima još dosta vremena, kad dođu kvalifikacije bit će puno bolje. Neki će igrači početi prvenstvo, imati fond utakmica. Ne treba gubiti optimizam, znamo da posjedujemo kvalitetu samo što je nismo pokazali. Švicarska je jako slična Belgiji, s time što je Belgija i za nijansu opasnija.

Mario Maloča je debitirao:

- Debi mi nije bio najuspješniji, ali bolje da se dogodilo sada nego na startu kvalifikacija.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 04:02