Damir Krajač/CROPIX
ŠTIMČEV JOKER

Štimca muče Modrić i Kranjčar , za Makedoniju pozivnica ide - Sammiru!

Razlozi poziva Sammiru su jednostavni i vidljivi. Nepripremljenost Modrića, koji je na Poljudu igrao prvu utakmicu ovog ljeta, te neuvjerljiva forma Nike Kranjčara
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 17. kolovoz 2012. 11:09

Sammir je vrlo blizu poziva u reprezentaciju, što će se službeno obaviti krajem sljedećeg tjedna, 15 dana uoči dvoboja s Makedonijom. Razlozi su jednostavni i vidljivi. Nepripremljenost Modrića, koji je na Poljudu igrao prvu utakmicu ovog ljeta, te neuvjerljiva forma Nike Kranjčara. Zbog toga Sammir - kojeg Štimac iznimno cijeni i vidi kao prvog igrača HNL-a - ulazi u "operaciju Makedonija". Pored Lovrena i Sammira ne naziru se nova imena, jer Križanac, koji je također u planovima, još nije počeo igrati.

A kakav će sastav Štimac ponuditi u prvoj službenoj utakmici?

Prekratko je vrijeme za promjene sustava, ostat će Štimac na 4-2-3-1 ili nekoj malo modificiranoj varijanti. Bitnijih izmjena formacija sigurno neće biti, ali bit će izmjena u postavi. Pletikosa na vratima, stoperski par Ćorluka - Schifo, lijevi bek Strinić, a desni Vida. Srni se priprema premještaj na krilnu poziciju, što je posebno važno za dvoboj s Makedoncima, gdje Srna sa svojim ubačajima može napraviti puno opasnosti za protivnička vrata.

Jedan je defenzivac u sredini Vukojević, a tko će biti drugi ovisit će o tome ide li klasični sustav 4-4-2 ili ostaje 4-2-3-1. Modrićevo neigranje najveći je Štimčev problem i dok nema Luke prvi je kandidat Rakitić. Svjestan je Štimac da Luka neće biti spreman za dvije teške utakmice u četiri dana što Hrvatskoj slijede u rujanskom prvom krugu kvalifikacija. Zato mora imati jasnu alternativnu varijantu i zato je tu Sammir. U napadu je neprikosnoven Mandžukić, ali ne treba zaboraviti da će tri napadača dijeliti najveću minutažu - Mandžukić, Jelavić i Eduardo. Perišić je najbliži lijevom krilu, jer Olić nije igrač za krilne pozicije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 06:56