NIKOLA POKRIVAČ

Ajax će ići na pobjedu, ali ćemo ići i mi, ipak igramo na Maksimiru. Bit će to spektakl!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. listopad 2011. 18:35

Modri se pripremaju za utakmice sa Zadrom i Ajaxom. Svakodnevni dril Krune Jurčića i njegovih suradnika je žestok, a plavi dečki uspješno ga podnose. Možemo konstatirati da u Maksimiru vlada zatišje pred buru, sljedećeg tjedna protiv Kopljanika Modri igraju ogled koji bi im mogao odrediti daljnju sudbinu u Ligi prvaka.

- Krasna su prisjećanja na tu utakmicu. Borili smo se za ulazak u Europsku ligu, a u Maksimiru smo izgubili s 0:1. Međutim, u Amsterdam Areni smo odigrali jako dobro, uzvratili smo Ajaxu i nakon 90 minuta smo mi uhvatili pobjedu od 1:0.

Kopljanici su tada bili jači?

- Bez obzira na jača imena, ne znači da su bili moćniji. Meni izgleda da Kopljanici danas imaju jaku momčad, odnosno momčadsku igru. Izvrsni su u nizozemskom nacionalnom prvenstvu gdje djeluju superiorno, a igraju dobro i u Ligi prvaka. Bili su dobri i u Madridu, bez obzira na visok poraz od 0:3.

Je li taj uigrani Ajax ipak najveća prilika da Dinamo osvoji koji bod u Ligi prvaka?

- Igramo u Maksimiru, moramo tražiti sva tri boda. Naravno da ostvarenje tog cilja neće biti lako. Svaka momčad koja igra Ligu prvaka nije tu zalutala, a kamoli klub kakav je Ajax. Mislim da će oni igrati na pobjedu, jer bi im trijumf u Maksimiru otvorio velika vrata u Ligi prvaka. Na pobjedu ćemo odigrati i mi, pa će to biti pravi nogometni spektakl.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 22:39