FRANK DE BOER NAJAVIO

'Real je u Zagrebu jedva slavio, ali ja iz dvije utakmice s Modrima želim šest bodova'

'Izuzetno je teško igrati protiv Dinama pred njihovim fanatičnim navijačima. Vjerujte, Dinamo je izuzetno kvalitetan, neće ih biti nimalo lako svladati. Imaju sjajne igrače...'
Piše: Hrvoje TomićObjavljeno: 16. listopad 2011. 22:14

Frank de Boer vrlo je karizmatičan lik koji danas u Niozemskoj uživa enormnu popularnost. Veliku igračku karijeru (112 nastupa za Nizozemsku, osvojena Liga prvaka s Ajaxom) De Boer je zamijenio trenerskim poslom, gdje 'grabi’ velikim koracima. U svojoj prvoj trenerskoj sezoni De Boer je odveo Ajax do željenog naslova prvaka Nizozemske.

Ajax 'pod paskom’ Franka de Boera igra vrlo atraktivan, ofanzivan i efikasan nogomet, u što će se već u utorak moći uvjeriti i zagrebačka publika. Četdresetjednogodišnji stručnjak njeguje tehnički dotjeran nogomet, sličan onome kakav je godinama kao dječak upijao u Omladinskoj školi Ajaxa. Frank de Boer je i kao trener iznimno veliki optimist koji u Ligi prvaka želi iznenaditi Europu.

Nakon ždrijeba skupina Lige prvaka Ajax se, uz zagrebački Dinamo, 'nominalno’ trebao boriti za treću poziciju u skupini. Otvaranje Lige prvaka nije Kopljanicima donijelo mnogo uspjeha, Nizozemci nakon dva odigrana kola na svom kontu imaju samo jedan osvojeni bod. No, i raspored je po njih bio iznimno težak (domaća utakmica s Lyonom, gostovanje na Santiago Bernabeu), pa u Amsterdamu vjeruju kako će njihovu europsku sezonu odrediti dvije nadolazeće utakmice s Dinamom. A Frank de Boer u tim dvobojima najavljuje otvoreni pohod po svih šest bodova...

- Dvije utakmice s Dinamom bitno će odrediti uspješnost naše europske sezone. Najmanje što očekujem u nadolazećim susretima je da osiguramo barem treću poziciju u skupini, ali moji su ciljevi mnogo veći. Želim da moja momčad nastavi pohod kroz Ligu prvaka, a zaista vjerujem kako na koncu možemo dohvatiti i prvo mjesto u skupini. No, ponavljam za nas su krucijalne dvije sljedeće utakmice gdje moramo dohvatiti svih šest bodova - kaže optimistično Frank de Boer, koji je siguran kako njegovu momčad u Zagrebu očekuje iznimno težak zadatak:

- Znamo što nas tamo očekuje, spremni smo na sve. Uostalom, Real Madrid je u Zagrebu jedva slavio s 1:0, a lako je ta utakmica mogla završiti pobjedom domaćina. Izuzetno je teško igrati protiv Dinama pred njihovim fanatičnim navijačima. Vjerujte, Dinamo je izuzetno kvalitetna momčad, koju neće biti nimalo lako svladati. Imaju mnogo sjajnih igrača, reprezentativaca, pa nas ne očekuje lagan zadatak. Ipak, naš je cilj jasan, u Zagreb dolazimo po pobjedu.

Frank de Boer gotovo bezgranično vjeruje u svoju mladu momčad, koju želi uvjeriti kako je sposobna za velike stvari...

- Mi smo vrlo talentirana momčad koja ima još mnogo prostora za napredak. Ukoliko u ovakvim utakmicama cijela naša momčad bude na željenoj razini mi se nikoga na svijetu ne smijemo bojati. Svakome možemo žestoko zagorčati život. U to sam siguran - tvrdi De Boer..

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 00:27