Zagreb, 170810.Maksimir, igraliste Hitrec-Kacijan.Prvi trening novog trenera Dinama Vahida Halihodzica.Na fotografiji: Vahid Halihodzic.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX
MONSTRUOZAN RAD

Halilhodžić: Ako ispadnemo od Mađara, već u petak sam na letu za Pariz...

Nakon individualnih razgovora s igračima shvatio sam da nikada nisu radili s trenerom koji primjenjuje metode poput mojih, kazao je šef stručnog stožera Dinama
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. kolovoz 2010. 15:24

Vratio sam osmijehe u Dinamo - rekao je zadovoljno Vahid Halilhodžić u jednoj od svojih reminiscencija kojima nas je podario u najavi utakmice s Györom.

- Iskreno, ako ispadnemo od Mađara, onda ja tu više nemam što tražiti i u petak ću biti u avionu za Pariz, a i igrači bi se trebali ostaviti nogometa.

No, prave stvari zbog kojih je Vaha i stigao u Maksimir dolaze tek iduće godine.

- Ovu sam godinu shvatio kao pripremu za sljedeću i nastup u Ligi prvaka. No, znam da je preduvjet osvajanje naslova prvaka, i to u utrci s Hajdukom koji je u euforiji i koji slavi sto godina. Neće biti lako.

Osnovni preduvjeti su ispunjeni. U svlačionici Dinama nakon dugo vremena stanuju osmijesi na licima “modrih” profesionalaca.

- Primjećuje se pozitivna atmosfera. No, bio je rudarski posao doći do nje. Puno smo razgovarali. Evo, pozvao sam Bišćana i rekao mu: Je l’ znaš što radi kapetan momčadi? Ako znaš, onda to i radi. To je samo djelić razgovora koji sam obavio sa svima. Glava mi je natekla od silnih rečenica, no izgleda da je bilo produktivno. Ove dvije pobjede došle su kao melem na ranu. Prisutan je umor, ali i jedno fino zadovoljstvo. Ovdje se događa neka evolucija, ali nemojte sada očekivati ništa spektakularno - jasan je Halilhodžić koji je na zanimljiv način psihološki pripremio momčad za ogled s Mađarima.

- Pročitao sam rečenicu njihova trenera koji je rekao kako Györ dolazi u Zagreb po prolaz. Dao sam da mi iskopiraju taj citat i oblijepe svlačionicu. I to je dio pripreme za utakmicu. Nema opuštanja.

Ako trener ne odleti prvim avionom za Pariz i Mamić ne raspusti momčad, ostati će dovoljno vremena da se svlačionica osvježi ponekim novim licem za Europsku ligu.

- Gledamo, tražimo, procjenjujemo. U svlačionici je potrebna zdravija i jača konkurencija. Gledali smo neke Slovake, ali treba biti oprezan. Isplati li se dovoditi nekoga tko će zagušiti razvoj mladih igrača poput Tomečaka ili Kramarića? Ja mislim da se ne isplati - završio je Vahid Halilhodžić koji je najavio kako će neke igrače odmarati, a sasvim sigurno protiv Györa neće nastupiti kartonirani Sivonjić i Slepička koji će probleme s trbušnim zidom morati riješiti operativnim putem, što pak iziskuje višemjesečnu stanku.

Linker
08. srpanj 2024 07:32