Screenshot: YouTube
UTAKMICA GODINE

Hajduku se vraća prva zvijezda i miljenik navijača: 'Nadam se da će biti u stanju bar jedno poluvrijeme'

Ekspedicija Hajduka u lovu na plasman u Europsku ligu, koja donosi reputaciju i zaradu, odletjela je za Prag i dalje autobusom za Liberec, prepun nade i optimizma. Ono objektivno, Slovan je protivnik po mjeri Bijelih, ali splitski igrači puni su vjere da će u uzvratu pasti odluka o ostanku na europskoj sceni.
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 19. kolovoz 2015. 12:25

Po običaju, trener Damir Burić uoči putovanja govorio je o predstojećem zadatku njegove mladiće.

O Slovanu: 'Oni su dinamična, snažna momčad, jaki su u duelima. Čeka nas teška utakmica. Posebno su kreativni u prekidima, ali smo ih pročitali, pa se nadam da tu neće biti problema'.

O Hajduku: 'Uvijek inzistiram na kompaktnosti momčadi, to je osnovni preduvjet za uspjeh. Također tražim dinamičnu, pa ako hoćete i agresivnu igru. U stvari želim da budemo barem za nijansu agresivniji od protivnika'.

O sastavu: 'O tome ću s igračima. Milić? On je dobro odradio trening i vjerujem da je spreman. Ista stvar je i s Ohandzom, ali tu liječnici imaju zadnju riječ. Nadam se da će biti u stanju odigrati barem jedno poluvrijeme, možda uđe s klupe'.

O rezultatu: 'Volio bih rezultat koji bi nam otvorio mogućnosti da u uzvratu prođemo dalje. Ti nije poraz, pa ni minimalni. Nemojte me ni pitati o soluciji gubitka utakmice. Bitno nam je postići gol, to smo u stanuju. Moj je utisak da je momčad stasala bez obzira na probleme s ozlijeđenima'.

Buriću je posebna draga vijest da se Mijo Caktaš našao među izabranicima Nike Kovača, makar tek s pretpozivom:

"Važno je da su evidentirane njegove jako dobre igre. Mijo se jako dobro pripremio, on je sasvim usmjeren, usredotočen na igru i to onu kolektivnu, što je vrlo značajno. No, držim da osim Kalinića i sad Caktaša u našem sastavu ima još igrača koji su na pragu reprezentacije".

Trener Hajduka je poveo na put 20 igrača, on ima jedno otvoreno pitanje, barem za javnost: tko će igrati desnog beka? Naime, kako je Zoran Nižić u Norveškoj isključen zbog dva žuta kartona i mora pauzirati, sigurno će uskočiti mladi Ukrajinac Maksim Bilyi, ali je ipak pitanje na kojoj poziciji.

Dvije su varijante: prva, vrlo vjerojatna: Bilyi stoper, Josip Juranović na desni bok, Hrvoje Milić na lijevi, preostalo je sve isto kao protiv Rijeke osim mogućnosti da Kiša zamijeni Ohandza; druga, koja zahtjeva niz promjena: Jefferson u stoperskom tandemu s Milovićem, Bilyi na desnom beku, s upitnikom tko će preuzeti ulogu defanzivnog veznog.

Najviše zanimanja vlada za nastup Hrvoja Milića, koji je a priori proglašen za pravo pojačanje. Po svemu i je pojačanje, ali je ipak otvoreno pitanje u kojoj ulozi. No, Milić kaže:

"Spreman sam, bar tako osjećam. U stvari spreman sam u srcu, jer sam jedva dočekao ovu prigodu. Trener nas je dobro pripremio, najava je da ćemo u Liberecu imati domaću atmosferu, pa sve to daje na dobro".

Udarni igrač Hajduka Nikola Vlašić je suzdržan. Razlog tome je njegova najava uoči utakmice u Kopru, to kako će Hajduk dobro proći…

"A poslije 20 minuta bilo je 2:0 za Koper. Zato, nema nikakvih obećanja za ovu utakmicu, ali svakako vjera da ćemo sveukupno eliminirati Slovana".

Kapetan Goran Milović, koji uživa status najodgovornijeg igrača i to ne isključivo zbog trake kao osnovni cilj na prvoj utakmici naveo je 'zabiti gol'.

"Mi smo sposobni dati taj gol. Važno je da budemo opasni, da ih tjeramo da i oni misle na obranu. Što se nas tiče dobro smo se pripremili. Vidjeli smo snimke njihovih utakmica, kreativni su u prekidima, nama je važno biti dobri u takozvanom drugom skoku, što znači da nam koncentracija mora biti maksimalna".

Navijači Hajduka slijepo vjeruju u šanse Bijelih da prođu i četvrtu prepreku kvalifikacija za Euroligu. To dokazuju jagmom za ulaznicama: sjever i istok su rasprodani, dobrim djelom i zapadna tribina, što se apsolutno nikad nije dogodilo. To da će tribine biti garant rasprodane tjedan dana uoči utakmice, one uzvratne. Brojni su navijači Bijelih iz Dalmacije krenuli prema sjeveru Češka, saznaje se da dolaze u Liberec i poklonici Hajduka iz obližnjih država, Njemačke i Austrije, ali je ipak pitanje kako će svi do ulaznica.

VJEROJATNI SASTAV:

HAJDUK: Kalinić - Juranović, Milović, Bilyi, Milić - Jefferson - Vlašić, Balić, Caktaš, Sušić - Ohandza

Linker
22. rujan 2024 10:49