CROPIX
TKO ĆE IZVISITI?

U Liberecu nije potreban juriš: Burić ima osam ofenzivaca, a samo pet slobodnih mjesta!

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 19. kolovoz 2015. 19:34

Ako smo obranu formirali jučer u postavi Kalinić na vratima, u zadnjem redu četvorice Juranović na desnom boku, stoperi Milović i Bilji i veliki povratnik Milić na lijevom beku, te osigurač-presretač Jefferson ispred njih, kako onda smisliti – napad?

Konture kako ih osmišljava trener Damir Burić vidljive su od prvih dana priprema, umnogome je standardizirao svoja promišljanja od prvog dana, tako da i nama olakšava poigravanja da budemo poput njega - generalom prije bitke!

Čini se sasvim razvidno da za pet preostalih mjesta u napadu konkurira ravnopravno - osmorica igrača, poredani zdesna: Maloku, Sušić, Balić, Roguljić, Caktaš, Vlašić, Ohandza i Kiš. E sad, kako ih rasporediti?! A držeći se stila 4 – 1 – 4 – 1.

Zapravo, svi bi oni trebali dobiti svoju minutažu, a s obrambenim korpusom, ne bude li nepredviđenih okolnosti to bi trebalo biti tih 14 igrača koji će nastupiti u Liberecu. Prva momčad i tri alternacije. Ovisi samo kako će se među njima podijeliti minutaža i rasporediti teret nastupa i odgovornosti.

Neupitni nam se čine Ohandza u vršku napada, te u veznom redu Caktaš i Vlašić. Svojom formom su potonja dvojica cementirali poziciju da budu u prvih 11.

Što se tiče Ohandze ohrabruje nas ponovno dr. Fabijan Čukelj koji se drži stanovišta da je Ohandzi predah potreban, ali da je sad dvije utakmice preskočio, trenira redovito s ekipom i trebao bi zauzeti svoje mjesto kao u Norveškoj; poziciju iz koje je donio “bijelima” mnogo radosti i plasman u iduću rundu.

Kandidata za nastup je mnogo i to je sad odjednom obilje materijala iz kojega Burić mora profilirati ono najbolje. Sigurno će mnogima u četiri oka razgovorom objasniti svoju ulogu, pa i to koliko je važno spreman ući s klupe i ne pasti u depresiju što je netko od njih u startu samo pričuva.

Mogli smo na teren postaviti i kombinaciju s dva špica, ali nam se ne čini realnom. U špicu kandidira i Maglica, ali budući da se igra s jednim napadačem, očito je da je Kiš ta prva alternacija kad igra Ohandza, a Maglica tek treći izbor.

U Liberecu nije potreban juriš i srljanje, pa tako nema ni table s dvojicom napadača.

Linker
22. rujan 2024 12:18