Vladimir Dugandžić / Cropix
SVJESNI SVOJIH PROBLEMA

Hajdukovci zaključili: AEK nas je pobijedio pameću, trebamo mi još mnogo toga učiti

Trener nam je na odmoru rekao da krenemo naprijed. Dosta su nas namučili Sharbini i Strinić po desnoj strani, ali Hajduku je nedostajao pravi Ibričić, kazao je Sanel Jahić
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. prosinac 2010. 10:06

Razočarani su igrači Hajduka napuštali Poljud nakon poraza od AEK-a. Prvi je pred novinare izašao mladi stoper Hajduka koji je Grcima omogućio vodstvo iz kaznenog udarca:

- Moram priznati, napravio sam prekršaj za kazneni udarac. Nažalost, bio je to trenutak koji je usmjerio utakmicu prema pobjedi AEK-a, ali treba reći da smo mi svoju šansu propustili u prvom poluvremenu. Odigrali smo bolje prvo poluvrijeme nego utakmicu s Dinamom iz Bukurešta, međutim nismo znali postići pogodak. Potvrdilo se da smo još uvijek mladi i neiskusni za Europu, pričao je Mario Maloča.

Marin Ljubičić bio je sličnog razmišljanja:

- Kad se ne zabije pogodak iz desetak prigoda, onda se ne može niti očekivati pobjedu. U Europi se utakmice rješavaju iz dvije-tri prilike, a mi cijelo poluvrijeme igramo odlično i ne uspijevamo zatresti mrežu. AEK nas je pobijedio pameću, a nama se stalno ponavljaju iste pogreške. Trebamo još mnogo učiti.

Božo Radošević europski debi odradio je dobro, unatoč činjenici da je primio tri komada.

- Slijedi nam povratak u realnost i približavanje Dinamu u prvenstvu. Ispromašivali smo se i zaista je šteta da nismo dobili AEK.

Marin Tomasov:

- U 3. minuti gađao sam prizemno po travi, ali noga mi je upala u blato i lopta je otišla u zadnji red tribina. AEK nas je mudro kaznio u drugom poluvremenu, ali sve je bilo u našim nogama, imali smo rješenje utakmice.

Srđan Andrić je kapetanski ustvrdio:

- Svaka čast momcima kako su odigrali prvo poluvrijeme, najbolje naše poluvrijeme u Europi ove sezone, međutim, nedostajao je pogodak i onog trenutka kada je AEK poveo više nismo imali psihološke snage vratiti se u utakmicu. Idemo u nedjelju dobiti Šibenik i pobjedom zaključiti jesen.

Sanel Jahić otkrio je tajnu grčkog uspjeha:

- Trener nam je na odmoru rekao da malo izađemo naprijed i da ne smijemo dopustiti igračima Hajduka da razvijaju svoju igru. Dosta su nas namučili Sharbini i Strinić po desnoj strani naše obrane, ali Hajduku je mnogo nedostajao pravi Ibričić.

Linker
25. rujan 2024 04:29