ODLUČAN STRATEG BIJELIH

Vučević: Ako ne mogu dobiti Šibenik, onda ovim igračima i nije mjesto u Hajduku!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 05. prosinac 2010. 09:51

Nakon jake europske utakmice Bijele čeka neugodno gostovanje na Šubičevcu. Ali svako je gostovanje poslije dvoboja u Europskoj ligi uvijek teško i zahtjevno za Bijele. Potvrdila se ta konstatacija u susretima sa Splitom, Osijekom, Karlovcem i Cibalijom, četiri gostujuća dvoboja na kojima su Bijeli ove jeseni uzeli samo tri boda. Zbog toga je jasno da se na oprez poziva i uoči utakmice na Šubičevcu. Vučević je objasnio kakvo je stanje u momcadi nakon poraza od AEK-a.

- Kada se izgubi utakmica nikad nije ugodna situacija, igraci dosta teško prihvacaju takve poraze. Medutim, Šibenik nam je zadnja utakmica u prvenstvu i moramo učiniti sve da jesen okončamo s pobjedom - naglasio je trener Bijelih osnovni cilj.

Riječ “umor” zabranjena je na Poljudu vec neko vrijeme. Stoga niti ovaj put Vučević ne traži alibi u iscrpljenosti koja se može pojaviti nakon europske utakmice.

- Nema nikakvih opravdanja niti alibija. Ako igrači nisu u stanju odraditi utakmicu u Šibeniku i ostvariti pobjedu, onda takvima nije ni mjesto u Hajduku - odlučno je poručio strateg Hajduka.

S obzirom da je protiv AEK-a doživljen poraz može biti manjih promjena za ovu utakmicu. Trebat će Bijelima borbena i svježa jedanaestorica, jer bodovi su potrebni i Šibeniku, pa će gledatelji sigurno imati priliku vidjeti zanimljivu utakmicu.

- Bitno je da vremenski uvjeti budu pravi i onda ne sumnjam u sjajni dekor na Šubičevcu. Šibenik je kvalitetna momčad, ali i kod njih postoje oscilacije u igri. Međutim, kada dolazi Hajduk, svi su izuzetno motivirani.

S utakmicom u Šibeniku Vučević završava HNL jesen na klupi Hajduka, do kraja dogovorenog mandata preostala je samo utakmica s Anderlechtom 16. prosinca u Bruxellesu. Je li obavljen razgovor glede budućnosti Vučevića u Hajduku?

- Nije trenutak za razgovore, kada završimo igranje Europske lige sjest ćemo za stol. Sada se ionako ne može ništa više uraditi. Ništa osim pobjede u Šibeniku.

Linker
24. rujan 2024 22:30