Vladimir Dugandžić / Cropix
TKO JE GAZDA?

Hajduku treba svježa krv, ali tko će dovesti pojačanja kad nemaju ni vlasnika, ni trenera

Hajdukova mladost pokazala je da se može nositi s europskim suparnicima, ali ukupno okruženje u kojem djeluje splitski klub ne stvara pozitivnu atmosferu
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 03. prosinac 2010. 16:32

Nakon nekoliko mjeseci života u europskoj bajci, kratkog trajanja idile, porazom od AEK-a vratio se Hajduk u surovu realnost. U konačnici je ostala momčad koja evidentno posjeduje igrački potencijal. Hajdukova mladost, igrači u rasponu od 19 do 25 godina, pokazali su da se mogu nositi s europskim suparnicima, ali ukupno okruženje u kojem djeluje klub ne stvara pozitivnu atmosferu. Jer, kada izdvojimo momčad kao glavni klupski proizvod, ostaju veliki problemi koji bi se hitno trebali riješiti.

PROBLEM broj 1

Prvo pitanje je vezano uz vlasničku strukturu i najavu gradonačelnika Keruma da ce Grad Split prodati 30% dionica i time prepustiti upravljanje Hajdukom nekom sljedećem vlasniku.

- Pokazalo se da je privatno vlasništvo uvijek donosilo pomak - kazao je u jednom od razgovora Jako Andabak, najveci pojedinicani dionicar Bijelih i ujedno izainteresiran za kupnju gradskog paketa dionica.

Hoce li Andabak zajedno s partnerima kupiti Hajduk i po kojim uvjetima, znat će se za nekoliko mjeseci. Ali, pitanje vlasništva nad klubom i neizvjesnost koja se stvara otvaranjem teme promjene vlasnika Hajduka, stvorilo je dodatnu napetost u funkcioniranju kluba.

PROBLEM broj 2

Isto se dogodilo i s drugim kljucnim pitanjem, jer Hajduk je od smjene Poklepovića u neugodnoj poziciji kada se trener potvrđuje za tri utakmice, a potom za mjesec dana. Ali, vrijeme brzo prolazi i došao je trenutak da se razmišlja o imenovanju trenera za proljece.

- Moguće je da to bude Vučević , ali i netko drugi. Sve je još otvoreno, dajte nam vremena da dobro razmislimo o tom pitanju - kazao nam je predsjednik Nadzornog odbora Petroslav Sapunar.

Njegov zamjenik Jako Andabak drži da bi Vučević trebao nastaviti zapoceti posao u omladinskom pogonu.

PROBLEM broj 3

Treće pitanje smo stavili kao posljednje, premda je važno kao i dva prethodna. Kako će Hajduk formirati momčad za proljeće može se samo nagadati. Jasno je da ce klubu za život u 2011. godini trebati svježa sredstva, a to znači i nova prodaja igrača.

- Susret s AEK-om pokazao je da se ekipa treba pojačati kvalitetom, jer naša je koncentracija u drugom dijelu bitno pala i zato smo izgubili utakmicu

Hajduku trebaju pojačanja, ali za kupnju je nužno prodati jednog iz kvarteta najboljih - Ibričić, Anas Sharbini, Strinić i Vukušić.

Linker
25. rujan 2024 06:27