Vladimir Dugandžić/CROPIX
OD LJETA SLOBODAN

Hajdukov Portugalac Ruben Lima: 'Istječe mi ugovor za pet mjeseci, ali motivira me Kup'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 27. siječanj 2013. 09:54

Ruben Lima ostao je u statusu prvotimca, ali nije pobijedio konkurenciju na lijevom beku. S bočne pozicije prešao je Lima u sredinu terena, dobio novu poziciju korektora veznog reda. Zbog odlaska Radoševića u Napoli odlučio je Krstičević ponuditi Portugalcu ulogu zadnjeg veznog u tandemu s Milićem. Lima nije dvojio, profesionalac je 23-godišnji Portugalac i spremno je prihvatio novi izazov.

- Igrao sam na toj poziciji u Portugalu nekoliko puta, ali vrlo malo. Nikada cijelu utakmicu, tek po 15-ak minuta. Naglasio sam taj detalj kako bih objasnio da mi pozicija u veznoj liniji nije potpuna novost, ali jasno je da mi je trebalo kratko vrijeme za prilagodbu - kazao je Lima.

Nije izgledalo loše s Dresdenom, ali slabo je bilo s WAC-om. Podbacila je kompletna momčad, a opravdanje je tipično za pripremno razdoblje.

- Bili smo umorni, vjerujem da su to svi primijetili. Nismo imali potrebnu svježinu kako bismo pružili ono što obično dajemo. Bio je to jedan od onih dana kada vam od prve minute sve pođe po zlu. Jednostavno nas nije išlo. Ništa nismo radili kao što znamo i moralo se to odraziti na rezultatu.

Navijačima je poraz teško pao, uostalom ne treba to Limi dodatno objašnjavati, jer Portugalac dobro zna kako su strastveni splitski navijači.

- Igrali smo kvalitetno s Dresdenom. Nitko ne može reći da to nije bila prava utakmica s odgovornim protivnikom. Sve njemačke momčadi su disciplinirane i tjelesno spremne, a mi smo Dresden nadigrali i pritom se ispromašivali. Prvu smo utakmicu jako dobro odigrali, a za susret s Austrijancima ne tražimo alibi. Dogodio se loš dan, malo umora i to je recept za poraz. Pripreme su, nije to ništa strašno.

Koliko je Hajduk slabiji bez trojice igrača koji su prošle jeseni nosili defenzivni blok, bez Blaževića, Maloče i Radoševića?

- Svaki igrač koji trenira u Hajduku želi biti u početnoj postavi. Nikada nije dobro kada ode neki standardni prvotimac, ali jasno je da svi koji su u Hajduku smatraju da mogu igrati u startnoj postavi. Nedostaju nam tri važna igrača iz prošle jeseni, međutim vjerujem da će nam se primarno Maloča brzo vratiti.

Hajduk je prošle jeseni pokazao da se može uspješno nositi s konkurencijom, međutim drugi dio sezone je ključno razdoblje. Cilj je zadržati drugo mjesto i osvojiti Kup.

- Kup je glavni cilj, to svi dobro znamo. Vjerujemo da ćemo u drugom dijelu sezone biti još bolji.

Lima u karijeri nikada nije osvojio trofej. Naslov pobjednika Kupa s Hajdukom mogao bi biti prvi...

- Nadam se. Premda mi ugovor istječe ovoga ljeta, motivira me osvajanje Kupa.

Na Poljud je Lima došao prije godinu i pol dana kada je rečeno da je potpisao ugovor na dvije plus jedna godina. Dvije godine istječu mu u lipnju i Lima je naglasio da je ovog ljeta slobodan igrač bez odštete. Ima li naznaka za razgovor s Hajdukom glede produljenja ugovora?

- Čekam razgovore.

Hoćete li ostati u Hajduku? Kakva je osobna ambicija?

- Raditi i trenirati. Moj agent više zna o tome. Ja se ne opterećujem. Imam još polusezonu u Hajduku i onda možemo sjesti. Vidjeti kakve su opcije za budućnost. Moja je jedina ambicija što bolje igrati ovoga proljeća. I doći do Kupa.

Linker
22. rujan 2024 16:26